Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ir Rusijos karinė galia: NATO armijos daug geriau ginkluotos, bet branduolinių galvučių daugiau turi Rusija

Rusijos invazija į Krymą privertė visi pasaulį vėl kalbėti apie tai, kiek ir kokių ginklų kuri šalis turi. Šįkart Tvn24.pl lygina NATO ir Rusijos ginkluotę. Skaičiai rodo didžiulę Šiaurės Atlanto Aljanso persvarą, tačiau Rusija turi daugiau branduolinių galvučių ir mėgsta tuo pasigirti.
Nato pratybos
Nato pratybos Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Jeigu kiltų atviras karinis konfliktas, Rusijos pajėgos neturėtų jokių šansų prieš NATO. „Tiek kalbant apie turimą įrangą, tiek apie jos kokybę ir modernumą, bet svarbiausia yra turimas kiekis“, – Tvn24.pl apie Rusijos ir NATO ginkluotę sakė Lenkijos aukštosios mokyklos „Collegium Civitas“ ginkluotės specialistas Krzysztofas Borucas.

NATO turi daugiau nei 3,5 mln. karių. Tai yra 4,5 karto daugiau nei turi Rusija. Tankų rusai turi 2,8 tūkst., Aljansas – 10 tūkst. 

Panašiai ir su lėktuvais – beveik 6 tūkst. NATO orlaivių ir vos 1,3 tūkst. Rusijos. Laivyną iš viso sudėtinga lyginti, nes rusai teturi 33 karo laivus, o NATO – 300 (kažkodėl būtent tokius skaičius nurodo Tvn24.pl).

NATO turi daugiau nei 3,5 mln. karių. Tai yra 4,5 karto daugiau nei turi Rusija. Tankų rusai turi 2,8 tūkst., Aljansas – 10 tūkst. Panašiai ir su lėktuvais – beveik 6 tūkst. NATO orlaivių ir vos 1,3 tūkst. Rusijos. Laivyną iš viso sudėtinga lyginti, nes rusai teturi 33 karo laivus, NATO – 300.

Tad Rusija turi kur kas mažiau technikos, be to, ji yra jau gerokai atitarnavusi.

Kalbant apie pinigus, skaičiai irgi iškalbingi. Pernai 28 NATO šalys gynybai skyrė trilijoną dolerių. Rusija – beveik 15 kartų mažiau.

Vis dėlto, ekspertų manymu, didžiausia Kremliaus problema yra ne technikos trūkumas, o tai, kad ji neturi sąjungininkų.

Tvn24.pl Rusijos kariuomenę vadina vieniša kolona molinėmis kojomis, kurios neremia kitos valstybės.

Vis dėlto Rusija turi galios ir nevengia ją demonstruoti. Ji gali konkuruoti su JAV ir NATO branduolinių galvučių skaičiumi. Ir mėgsta tą pabrėžti. Tarkim, visiškai neseniai, kai JAV pareiškė nepripažįstanti referendumo Kryme, žinomas V.Putino propagandistas Dmitrijus Kiseliovas per valstybinę televiziją pareiškė, kad „Rusija yra vienintelė šalis, galinti paversti JAV radioaktyviais pelenais“.

Branduolinis ginklas įrašytas ir Rusijos gynybos doktrinoje. Ten teigiama, kad jis gali būti panaudotas net ir tuo atveju, jeigu priešai kovos tik sausumos pajėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius