NATO pradeda didžiausias iki šiol pratybas Šiaurės jūroje

NATO pradeda didžiausias iki šiol kovai prieš povandeninius laivus skirtas pratybas, į kurias pakviesta net ir Švedija. Tai kelia dar didesnę įtampą jau ir taip komplikuotuose Vakarų ir Rusijos santykiuose, skelbia „The Moscow Times“.
Vokietijos povandeninis laivas.
Vokietijos povandeninis laivas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dinamiškosios mangustos“ pratybose dalyvaus karo laivai iš 11 valstybių. Pratybose bus mokomasi aptikti ir atakuoti povandeninius laivus vienoje iš audringiausių pasaulio jūrų.

Balandžio mėnesį Suomija skelbė apie neatpažintą povandeninį laivą, įplaukusį į jos teritorinius vandenis. Anksčiau dėl tokių incidentų, kurie metė kaltę į Rusijos pusę skundėsi Švedija ir Latvija.

„Rusija turi teisė būti jūroje, kaip ir mes“, – teigė kontradmirolas Bradas Williamsonas, vadovaujantis šioms pratyboms. „Tačiau pastaruoju metu matėme nemažai incidentų, kurie kelia nerimą“, – pridūrė jis.

„Tai nėra pratybų priežastis, bet sukuria joms tam tikrą foną“, – sakė kontradmirolas.

„Rusija suaktyvino savo veiklą. Tai darome ir mes“, – teigė priešo vaidmenį atliekančio Vokietijos U33 povandeninio laivo vadovas Kai Nickelsdorfas. Keturi povandeniniai laivai, tarp jų – aljansui nepriklausančios Švedijos, simuliuos karo laivų aptikimą ir sunaikinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius