Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 09 /17:18

Naujasis Donecko teroristų vadas prašo paliaubų

Naujuoju teroristinės organizacijos „Donecko liaudies respublika“ (DLR) „premjeru“ paskelbtas Aleksandras Zacharčenka pranešė norintis paliaubų.
Aleksandras Zacharčenka
Aleksandras Zacharčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, susitarti dėl abipusio ugnies nutraukimo norima siekiant sustabdyti vis blogėjančią humanitarinę situaciją Rytų Ukrainoje, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Ria Novosti“.

Antiteroristinę operaciją šalies rytuose vykdančios Ukrainos pajėgos jau yra kelis kartus skelbusios paliaubas, tačiau jų prorusiški teroristai nė karto nesilaikė.

A.Zacharčenka vienu iš teroristų vadeivų tapo ketvirtadienį – po to, kai „DLR“ „premjero“ postą paliko Aleksandras Borodajus.

Igoris Strelkovas: Donecke įsitvirtinę teroristai – visiškai apsupti

Ukrainos rytuose veikiančių prorusiškų teroristų pajėgų vyriausiasis vadas šeštadienį pripažino, kad vyriausybės pajėgos užėmė strategiškai svarbų miestą ir visiškai apsupo pagrindinę teroristų tvirtovę – Donecko miestą.

Situacija Ukrainoje (08 09)
Situacija Ukrainoje (08 09)

Buvusio Rusijos specialiųjų tarnybų karininko Igorio Girkino, žinomo Strelkovo slapyvardžiu, pranešimas tapo reikšmingu liudijimu, kad Kijevo vyriausybės pajėgos įgyja pranašumą jau keturis mėnesius vykstančiame kare.

Šeštadienį taip pat pasklido informacija, kad I.Girkinas iš tikrųjų jau nebėra teroristų vadas.

I.Strelkovas nurodė, kad Krasnyj Luč miestą, esantį prie vieno iš dviejų pagrindinių kelių, jungiančių Donecką su antruoju didžiausiu sukilėlių kontroliuojamu miestu Luhansku, esančiu toliau į rytus, „užėmė priešas“.

VIDEO: Neramumai Donecke

„Naujosios Rusijos kovotojų Donecko–Horlivkos grupė visiškai apsupta“, – jis rašo pranešime, paskelbtame sukilėlių paskyroje socialiniuose tinkluose. Naująja Rusija (Novorosija) separatistai dažnai vadina savo kontroliuojamą regioną.

Tuo tarpu Ukrainos vyriausybės pajėgų vykdomos karinės operacijos atstovas Andrijus Lysenka šeštadienį sakė žurnalistams galintis patvirtinti informaciją, kad Krasnyj Luč kontroliuojamas ukrainiečių karių.

Vienas Donecko miesto administracijos atstovas sakė, kad bent vienas žmogus žuvo, o dar keli buvo sužeisti šeštadienį per vieno pietinio miesto rajono bombardavimą. Atsovas Maksimas Rovninskis taip pat sakė naujienų agentūrai AP, kad praeitą naktį per apšaudymus buvo apgadinti apie 30 daugiabučių.

Mieste, kuriame prieš įsiplieskiant šiam konfliktui gyveno beveik milijonas žmonių, pastarosiomis savaitėmis padažnėjo bombardavimų.

Šeštadienį sprogimai taip pat buvo girdimi Donecko šiaurinėse prieigose, netoli oro uosto.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Igoris Girkinas (Strelkovas)
Kadras iš filmuotos medžiagos/Igoris Girkinas (Strelkovas)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius