-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujasis Šaulių sąjungos vadas Liudas Gumbinas tikisi bent trečdaliu padidinti šaulių skaičių

Naujuoju Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadu paskirtas atsargos pulkininkas leitenantas Liudas Gumbinas ragina gyventojus jungtis prie šios organizacijos. Jis tikisi per trejus metus bent trečdaliu padidinti organizacijos narių skaičių.
Liudas Gumbinas
Liudas Gumbinas / Valdo Kilpo nuotr.

„Šaulių organizacija gyvuos tol, kol joje bus šauliai. Šaulių augimas yra labai svarbus prioritetas, ir per savo ateinančią trejų metų kadenciją aš sau užsibrėžęs tikslą esu bent trečdaliu padidinti šaulių gretas. Ta proga iš tikrųjų norėčiau pakvieti visus Lietuvos piliečius, nepriklausomai nuo profesijos, tautybės, lyties, jungtis į šaulių gretas“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė L.Gumbinas.

Pagal penktadienį krašto apsaugos ministras Juozo Oleko pasirašytą įsakymą, jis LŠS pradės vadovauti liepos 11 dieną.

L.Gumbino teigimu, 95-ąsias įkūrimo metines švenčianti LŠS šiuo metu vienija apie 8 tūkst. Lietuvos piliečių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus šaulių kuopos naujokų priesaikos ceremonija
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus šaulių kuopos naujokų priesaikos ceremonija

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas birželio 27 d., minint Lietuvos Šaulių sąjungos 95-ąsias įkūrimo metines, pasirašė įsakymą dėl atsargos pulkininko leitenanto Liudo Gumbino skyrimo naujuoju Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadu.

Pasak ministro J. Oleko, Lietuvos saugumo kontekste ypač svarbu stiprinti Lietuvos šaulių sąjungos veiklą, užtikrinant pasirengimą krašto gynybai ir didinant šaulių indėlį į visuomenės pilietinį, patriotinį ir tautinį ugdymą.

Ats. plk. ltn. L. Gumbinas pakeis nuo 2010-ųjų Lietuvos šaulių sąjungai vadovavusį atsargos pulkininką Antaną Plieskį, pasibaigus jo kadencijai.

Lietuvos šaulių sąjunga – tai savanoriška pilietinio ugdymo ir pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, kuri dabar vienija apie 7 tūkst. narių, iš jų apie 4 tūkst. – jaunųjų šaulių

Lietuvos šaulių sąjungos vadą trejiems metams skiria krašto apsaugos ministras Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui ir Lietuvos šaulių sąjungos suvažiavimui pritarus.

Lietuvos šaulių sąjunga – tai savanoriška pilietinio ugdymo ir pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, kuri dabar vienija apie 7 tūkst. narių, iš jų apie 4 tūkst. – jaunųjų šaulių.

Lietuvos šaulių sąjungai keliama užduotis stiprinti Lietuvos nacionalinį saugumą telkiant piliečius aktyviai prisidėti prie valstybės gynybinės galios didinimo, viešojo saugumo užtikrinimo, visuomenės pilietinio, patriotinio ir tautinio ugdymo.

Naujasis Lietuvos šaulių sąjungos vadas atsargos pulkininkas leitenantas L.Gumbinas 1992 metais įstojo į Savanorišką krašto apsaugos tarnybą (dabar – Krašto apsaugos savanorių pajėgos), buvo savanorių kuopos būrio vadu.

Vėliau ėjo įvairias pareigas krašto apsaugos sistemos padaliniuose: Lietuvos karo akademijos taktikos instruktoriaus, Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų bataliono (dabar – Karaliaus Mindaugo husarų batalionas) štabo viršininko, kariuomenės Jungtinio štabo Pratybų planavimo skyriaus viršininko.

2002 m. L.Gumbinas dalyvavo tarptautinėje NATO operacijoje Bosnijoje ir Hercegovinoje, 2011 m. tarnavo Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje Afganistane.

Karininkas už tarnybą yra apdovanotas Lietuvos krašto apsaugos sistemos lygmens medaliais „ Už nuopelnus“ ir „Už tarptautines operacijas”, kitais apdovanojimais.

L.Gumbinas studijavo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir koledže Didžiojoje Britanijoje, Vilniaus pedagoginiame universitete įgijo sociologijos magistro, Londono karališkajame universitete – gynybos studijų magistro laipsnius.

Išėjęs į atsargą, nuo 2013 metų L. Gumbinas dėstė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Vadų ir jaunesniųjų šabo karininkų kursuose, yra Lietuvos šaulių sąjungos narys ir karys savanoris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius