Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Okupuotuose Rytų Ukrainos miestuose kyla alkanų gyventojų maištai, kazokai grasina žmones sušaudyti

Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamuose Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių miestuose vis dažniau kyla stichinės protesto akcijos. Nebeturintys ko valgyti vietiniai gyventojai, nepaisydami grasinimų mirtimi, renkasi miestų aikštėse ir reikalauja, kad okupantai ir jų vietiniai talkininkai išsinešdintų arba bent jau rastų pinigų atlyginimams ir pensijoms, praneša tribun.com.ua.
Protesto akcija Antracito mieste
Protesto akcija Antracito mieste / tribun.com.ua nuotr.

Teroristų atsakas: dirbkite nemokamai

Pirmasis protestuoti pakilo Stachanovo miestas. Sekmadienį, rugsėjo 21 dieną, miesto pagrindinėje aikštėje, pasak liudininkų, susirinko apie 10 tūkst. žmonių, kurie pareikalavo išmokėti atlyginimus ir pensijas bei baigti terorizuoti vietos gyventojus bei atiminėti iš jų turtą.

Į tai teroristai gyventojams atsakė taip: „Dabar ne laikas reikalauti visokių gėrybių, kol vyksta karas – dirbkite nemokamai, o pensijų ir atlyginimų važiuokite į Ukrainą.“

Teroristai taip pat atkirto, kad turtą – automobilius ir kitus asmeninius daiktus – atima „ne iš visų, o iš storapilvių“.

Kazokai protestuotojus pagrasino sušaudyti

Antradienį, rugsėjo 23 dieną, toks pats mitingas įvyko Antracito mieste. Žmonės susirinko prie teroristų užimto miesto administracijos pastato ir pareikalavo atsakymo, kada gi jie gaus pensijas ir atlyginimus, o vadinamieji „sukilėliai“ baigs plėšikauti ir terorizuoti vietos gyventojus.

Į mitingą susirinkę Antracito gyventojai išgirdo, kad mažiausiai iki Naujųjų metų nebus jokių pinigų. Be to, teroristai žmonėms patarė nevažinėti užsienietiškais automobiliais, nes esą „yra nurodymas juos konfiskuoti sukilimo reikmėms“.

Censor.ua, remdamasis Informator.ua žiniomis, praneša, kad į mitingą susirinkę Antracito gyventojai sulaukė mieste šeimininkaujančių teroristų, kurie save vadina Rusijos kazokais, grasinimų mirtimi.

Pasakė: dar kartą susirinksite – sušaudysime visus. Ir dar pridūrė, kad kol Antracitas jų, pamirškite apie atlyginimus šachtininkams ir pensijas.

„Pasakė: dar kartą susirinksite – sušaudysime visus. Ir dar pridūrė, kad kol Antracitas jų, pamirškite apie atlyginimus šachtininkams ir pensijas, nekalbant jau apie socialines išmokas. Užtat tuoj pat pradėjo žmonėms dalinti „humanitarinę pagalbą“ – kam konservų dėžutę, kam kruopų maišelį. Taip mitingas ir pasibaigė dar gerai nė neprasidėjęs“, – socialiniame tinkle parašė vienas Antracito gyventojas.

Alčevske žmonės maisto ieško tarp šiukšlių

Alčevsko miesto gyventojai, jų teigimu, jau nebeturi iš ko gyventi ir priversti maisto ieškoti šiukšlių konteineriuose. Vietiniai verslininkai negali atnaujinti darbo, nes daugelio patalpos „rekvizuotos“, o kitiems uždėti didžiuliai mokesčiai nuo pelno ir pajamų „sukilimui“.

Rovenkos miesto gyventojai taip pat išėjo protestuoti. Šiame mieste „valdžia“ jau pakeitė tris komendantus. Visi žadėjo tuoj tuoj pradėti mokėti pensijas ir atlyginimus, bet nė vienas pažadų neišpildė.

Tribun.com.ua pažymi, kad miestuose, kuriuose gyventojai nebeturi už ką nusipirkti valgyti, šeimininkaujantys teroristai nepritekliumi nesiskundžia. Jie turi pakankamai ne tik ginkluotės bei drabužių, bet ir maisto, kuris tiekiamas iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius