-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų premjeras: tarptautinė karinė misija Rytų Ukrainoje – nerealu

Tarptautinė karinė misija, kurios tikslas būtų apsaugoti Malaizijos lainerio sudužimo vietą teroristų kontroliuojamoje rytų Ukrainos teritorijoje, šiuo metu yra nerealu, sekmadienį pranešė Nyderlandų premjeras Markas Rutte.
Nyderlandų premjeras Markas Rutte Davose
Nyderlandų premjeras Markas Rutte Davose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tarptautinei misijai įgyti karinį pranašumą toje teritorijoje, kaip rodo mūsų išvados, nėra realistiška“, – M.Rutte sakė žurnalistams Hagoje, pabrėždamas, kad tame regione veikia gerai ginkluoti separatistai ir kad jis yra šalia sienos su Rusija.

„Net jeigu prisiimtume didelius karinius įsipareigojimus – netgi tada įgyti karinį pranašumą būtų nerealu“, – pridūrė M.Rutte, vykstant diskusijoms, kaip būtų galima užtikrinti oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietą, kad iš jos pavyktų išgabenti ten dar likusius palaikus, o katastrofos tyrėjai galėtų atlikti savo darbą.

M.Rutte sakė, kad svarstomos visos galimybės užtikrinti tos vietos saugumą ir kad saugumo padėtis vertinama kiekvieną dieną.

Smarkus artilerijos bombardavimas aplink MH17 sudužimo vietą sekmadienį privertė Olandijos ir Australijos policijos pareigūnus atsisakyti planų nuvykti į tą teritoriją.

Neginkluotų teisėsaugos pareigūnų kontingentas planavo atvykti į katastrofos vietą praėjus dešimčiai dienų po lėktuvo sudužimo, sudarius su sukilėliais susitarimą, kad bus leista atlikti smarkiai vėluojantį tyrimą.

Tačiau tarptautiniai stebėtojai, turėję lydėti pareigūnus, staigiai atsisakė savo planų, žlugus netvarioms paliauboms tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių, veikiančių aplink tą teritoriją, kur dalis iš 298 katastrofos aukų palaikų tebėra likę ir pūna vasaros saulėkaitoje.

Daugiau negu 200 žuvusiųjų palaikai jau išsiųsti į Nyderlandus, kur vyks jų atpažinimas. Olandija per tą katastrofą prarado 193 savo piliečius, o jos ekspertai vadovauja priežasčių tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius