Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „paliaubas“ Ukrainoje nužudyti keturi vyriausybinių pajėgų kariai

Ukrainoje nuo praėjusio penktadienio, kai įsigaliojo paliaubos tarp vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų teroristų, žuvo keturi ukrainiečių kariai, antradienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, remdamasis gynybos ministerijos atstovu.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Ministerijos karo medicinos departamento vadovas Vitalijus Andronatas taip pat nurodė, kad paliaubų laikotarpiu 29 ukrainiečių kariškiai buvo sužeisti.

Ugnies nutraukimas yra dalis platesnio taikos plano, kurį penktadienį Minske patvirtino konflikto šalys. Paliaubų Ukrainos rytuose iš esmės laikomasi, tačiau kai kuriuose rajonuose, ypač pramoniniame Donecko mieste ir netoliese esančiame Mariupolio uostamiestyje, būta apšaudymų.

Rimčiausias paliaubų pažeidimas įvyko Mariupolio pakraštyje, kur prorusiškų teroristai ir Rusijos kariai artilerija šeštadienį vėlai vakare apšaudė vyriausybinių pajėgų pozicijas. Per apšaudymą žuvo moteris ir buvo sužeisti dar keturi žmonės.

Apšaudytas oro uostas

Oro uostas netoli Donecko Rytų Ukrainoje, pagrindinio teroristų kontroliuojamo miesto, praėjusią naktį buvo apšaudytas raketomis, antradienį pranešė Ukrainos kariškiai.

Transporto mazge Donecke, kuris smarkiai nukentėjo per įnirtingas kovas gegužės mėnesį, naktį keturis kartus krito minosvaidžio sviediniai ir raketos, pranešė kariškių operacijos Rytų Ukrainoje spaudos tarnyba, tačiau ji pridūrė, kad aukų nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius