Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos kariuomenė pirmą kartą už šalies ribų išsiuntė savo šarvuočius „Pandur II“, jie Kosove keičia „V-200 Chaimite“

Portugalijos kariuomenė savo pajėgoms į Kosovą išsiuntė šešis ratinius šarvuočius „Pandur II 8×8“. Tai pirmas kartas istorijoje, kai šie šarvuočiai iškeliavo už Portugalijos ribų.
Portugalijos „Pandur II“ keliauja į Kosovą
Portugalijos „Pandur II“ keliauja į Kosovą / Portugalijos ginkluotųjų pajėgų/emgfa.pt nuotr.

Portugalijos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad šarvuočiai laivu keliavo iki Atėnų Graikijoje. Ten buvo iškrauti ir sausumos keliais buvo nugabenti į už maždaug 850 km esančią portugalų karių stovyklą „Slim Lines“.

Šarvuočiai skirti 14 pėstininkų pulkui, Kosove atliekančiam taikdariškas operacijas. „Pandur II 8x8“ keičia iki šiol kariams tarnavusius „V-200 Chaimite 4×4“. Tai yra pirmas kartas istorijoje, kai Portugalija savo šarvuočius „Pandur II 8×8“ išgabeno už šalies ribų.

Kaip rašo portalas military-informant.com, Portugalija buvo pirmoji šalis, kuri su bendrove „Steyr“ pasirašė 455,1 mln. dolerių sutartį dėl šarvuočių „Pandur II 8×8“ pirkimo. Taip pat buvo pasirašyta sutartis ir dėl atsarginių dalių už 20,7 mln. eurų tiekimo. Tai įvyko 2005 m.

Sutartis buvo pasirašyta dėl 260 mašinų pirkimo. 240 šarvuočių buvo numatyta kariuomenei, o kitos 20 – karinėms jūrų pajėgoms.

Dėl sunkios ekonominės padėties 2012 m. Portugalija sutartį nutraukė, spėjusi gauti 116 šių šarvuočių. Likusių ji atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius