Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią savaitę NATO naikintuvai Rusijos orlaivius lydėjo 8 kartus

Praėjusią savaitę Baltijos valstybių oro erdvę saugantys NATO oro policijos naikintuvai kilo aštuonis kartus atpažinti ir palydėti prie Baltijos valstybių sienų skridusių Rusijos orlaivių.
MiG-29 naikintuvas
MiG-29 naikintuvas / Vainius Eiva nuotr.

Kovo 16 dieną atpažintas ir palydėtas Rusijos karinis žvalgybinis orlaivis „Il-20“. Jis skrido iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį virš neutralių vandenų Baltijos jūroje be iš anksto suderinto plano, be automatinio atsakiklio, palaikė ryšį su skrydžių valdymo centru, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kovo 17 dieną atpažinta 11-os orlaivių grupė: palydėti reaktyviniai naikintuvai „Su-27“, „Su-34“, transportiniai orlaiviai „An-26“, „An-12“. Kovo 18 dieną NATO naikintuvai atpažino ir palydėjo transportinį orlaivį „An-26“, skridusį iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį.

Kovo 19-ąją oro policijos naikintuvams teko kilti du kartus. Atpažintas ir palydėtas karinis žvalgybinis orlaivis „Il-20“ bei taktinis bombonešis „Su-24“. Du kartus Rusijos orlaiviai lydėti ir kovo 20 dieną. Iš pradžių karinis orlaivis „Il-20“, o vėliau transportiniai orlaiviai „An-26“ ir „An-12“. Jie, kaip ir ankstesni lėktuvai, skrido virš neutralių vandenų Baltijos jūroje be iš anksto pateikto plano, be automatinio atsakiklio, ryšio su skrydžių valdymo centru nepalaikė.

Kovo 21 dieną atpažinta ir palydėta dešimties orlaivių grupė: transportiniai orlaiviai „An-26“, naikintuvai „Su-27“ ir „Su-34“. Orlaiviai skrido iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį virš neutralių vandenų Baltijos jūroje. Jie taip pat nebuvo pateikę skrydžio plano, buvo išjungę automatinį atsakiklį, nepalaikė ryšio su skrydžių valdymo centru.

Lietuvos oro erdvės pažeidimų neužfiksuota.

Rusija praėjusią savaitę vykdė didelio masto karines pratybas, taip pat ir Karaliaučiaus srityje.

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai dislokuoti Zokniuose (Lietuvoje), Malborke (Lenkijoje) ir Emaryje (Estijoje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius