Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Prancūzija pradėjo karines operacijas Sirijoje ir Irake iš lėktuvnešio „Charles De Gaulle“

Prancūzijos naikintuvai pirmadienį jau kilo iš rytinėje Viduržemio jūros dalyje neseniai dislokuoto lėktuvnešio „Charles De Gaulle“ į operacijas prieš „Islamo valstybės“ grupuotę Sirijoje ir Irake, pranešė kariuomenės šaltiniai.
Naikintuvas kyla nuo lėktuvnešio „Charles de Gaulle“
Naikintuvas kyla nuo lėktuvnešio „Charles de Gaulle“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kaip pirmadienio rytą nuo lėktuvnešio denio kilo naikintuvai „Rafale“ su bombomis.

Kol kas šaltiniai nepateikė smulkesnės informacijos apie operaciją, kuri vykdoma praėjus 10 dienų po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje, nusinešusių 130 žmonių gyvybes.

„Mes suintensyvinsime mūsų (aviacijos) smūgius, rinkdamiesi taikinius, kad būtų padaryta daugiausia žalos šiai teroristų armijai“, – anksčiau sakė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as Paryžiuje.

26 naikintuvus turinčio „Charles De Gaulle“ dislokavimas Viduržemio jūroje daugiau nei du kartus padidino Prancūzijos kovinį pajėgumą, dalyvaujant JAV vadovaujamoje misijoje prieš „Islamo valstybės“ kovotojus.

Prancūzija turi po šešis „Mirage“ ir „Rafale“ naikintuvus, dislokuotus Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Jordanijoje.

Pasak vieno šaltinio kariuomenėje, prancūzų lėktuvai į operacijas skraidys virš Turkijos arba Jordanijos teritorijos, kad apeitų Sirijos priešlėktuvinės gynybos sistemas.

Siekiant išvengti susidūrimo su Rusijos lėktuvais, Prancūzija koordinuos savo veiksmus su Maskva per JAV koalicijos būstinę Katare.

Prancūzijos ir Rusijos karinio jūrų laivyno vadai pradėjo keistis informacija praėjusios savaitės pabaigoje, dar prieš tai, kai lėktuvnešis įplaukė į rytinę Viduržemio jūros dalį, kurioje Rusija turi dislokavusi kelis laivus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę nurodė savo kariuomenei bendradarbiauti su prancūzais „kaip su sąjungininkais“.

Po operacijos Viduržemio jūroje „Charles de Gaulle“ bus siunčiamas į Persijos įlanką, kur dabar dislokuotas JAV lėktuvnešis.

VIDEO: Prancūzijos lėktuvnešis „Charles de Gaulle“ Viduržemio jūroje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius