-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 15 /11:13

Prie Ukrainos sienos – iki 12 tūkst. Rusijos karių, naktį Rytų Ukrainoje aidėjo šūviai

Pirmadienį skelbta, kad Ukraina bet kurią akimirką laukia Rusijos kariuomenės įsiveržimo. NATO duomenimis, prie Ukrainos sienos dislokuota iki 12 tūkst. Rusijos karių. Judėjimo „Informacinis pasipriešinimas“ lyderis Dmitrijus Tymčukas savo „Facebook“ paskyroje apibendrino nakties iš pirmadienio į antradienį įvykius Rytų Ukrainoje. Naktis ramiai nepraėjo – čia toliau aidėjo šūviai, žuvo du Ukrainos kariai.
Grafiti prieš Rusijos agresiją
Grafiti prieš Rusijos agresiją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

 

11:13 val. Antradienį pranešta apie du žuvusius Ukrainos karius. Teroristai juos apšaudė iš salvinės ugnies sistemos „Grad“ Donecko srityje, Amrosijivkoje. Apie tai pranešė antiteroristinės operacijos atstovas Vladislavas Seleznevas.

– Teroristai prieštankinėmis raketomis apšaudė Ukrainos antiteroristinę operaciją vykdančių pajėgų patikros postą prie Stepanovkos. Aukų tarp karių nėra. Atidengta atsakomoji ugnis.

– Taip pat du kartus apšaudytas patikros postas netoli Oleksandrivsko (vieną kartą iš šaunamųjų ginklų, kitą – iš minosvaidžių). Nukentėjusiųjų taip pat nėra.

– Iš šaunamųjų ginklų apšaudytas dar vienas patikros postai netoli Stukalova Balkos ir Provalio, esančio Luhansko srityje.

– Iš reaktyvinės artilerijos sistemos „MLRS“ apšaudytos antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijos netoli Amvrosijivkos (Donecko sritis). Informacija apie aukas dar turi būti patikslinta, tačiau, pirminiais duomenimis, Ukrainos pajėgos patyrė netekčių.

– Toliau tęsiama Ukrainos karinio transporto lėktuvo „AN-26“, kuris dalyvavo antiteroristinėje operacijoje. Buvo pranešta, kad pirmadienį jis galėjo būti numuštas iš Rusijos teritorijos paleista raketa. Kol kas informacijos apie lėktuvo įgulą neturima. Yra žinoma,kad du įgulos nariai buvo pagrobti, apie kitus šešis nežinoma nieko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainiečių lėktuvas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainiečių lėktuvas

NATO: prie Ukrainos sienos – iki 12 tūkst. Rusijos karių

Rusija toliau telkia savo pajėgas prie Ukrainos sienos. NATO pirmadienį paskelbė, kad šiuo metu prie Ukrainos sienos dislokuota 10-12 tūkst. Rusijos karių.

„Dabartiniais mūsų duomenimis, šiuo metu prie Ukrainos sienos dislokuota 10-12 tūkst. Rusijos karių. Per pastarąją savaitę užfiksavome kelių dalinių judėjimą pasienio regione“, – pareiškė NATO pareigūnas.

Birželį Rusija atitraukė nuo sienos didžiąją dalį iš 40 tūkst. savo karių, sumažindama jų skaičių iki tūkstančio. Tačiau, anot NATO pareigūno, vėliau Rusija ėmė vėl telkti savo pajėgas prie Ukrainos sienos.

Ukrainos Nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus pavaduotojas Michailas Kovalis pirmadienį pareiškė, kad Ukraina stovi ant plataus karo su Rusija slenksčio.

Ukrainos Sienos apsaugos tarnybos nuotr./Michailas Kovalis
Ukrainos Sienos apsaugos tarnybos nuotr./Michailas Kovalis


Kaip antradienį rašo naujienų agentūra „Unian“, M.Kovalis patvirtino, kad viena Ukrainos ir Rusijos sienos atkarpa lieka nekontroliuojama. Pasak jo, Ukrainos kariai daro viską, kas yra įmanoma, kad užtikrintų sienos kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius