Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06 /09:21

Prorusiška minia ambasadoriaus Petro Vaitiekūno Sevastopolyje nepraleido į Ukrainos kariuomenės štabą

Sevastopolyje Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų štabą blokuojantys „liaudies savigynos“ atstovai į teritoriją pas kariškius neįleido Lietuvos pasiuntinio Petro Vaitiekūno. Kaip praneša naujienų agentūra „Unian“, nebuvo įleista ir Argita Daudzė – Latvijos pasiuntinė.
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip praneša „Unian“ korespondentas, tai nutiko trečiadienį apie 21 val. vietos laiku. Diplomatai kartu su juos lydinčiais žurnalistais, norėdami susitikti su Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų laikinuoju vadu kontradmirolu Sergejumi Gaiduku, tuomet ketino pravažiuoti pro šalies laivyno kontrolės punktą. Su S.Gaiduku norėta aptarti pastarojo meto įvykius Kryme ir Sevastopolyje.

Kaip jau pranešta anksčiau, nuo kovo 2 d. Ukrainos Karinių jūrų pajėgų štabą Sevastopolyje blokuoja prorusiškai nusiteikę aktyvistai, „liaudies savigynos“ atstovai ir kariškiai be skiriamųjų ženklų.

P.Vaitiekūnas: kiekvieno diplomato ir žurnalisto buvimas Kryme sumažina tikimybę, kad čia bus pralietas kraujas

P.Vaitiekūnas ragina Europos kolegas skubėti į Krymą. Pasak ambasadoriaus, kiekvieno diplomato ir žurnalisto buvimas Kryme sumažina tikimybę, kad čia bus pralietas kraujas.

Raginčiau mūsų kolegas iš Europos valstybių – važiuokit į Krymą, – BNS ketvirtadienį rytą sakė P.Vaitiekūnas.

„Šiuo metu vyksta aksominė okupacija, tačiau ji šiuo metu nėra kruvina, ir svarbiausia, kad nebūtų pralietas kraujas. Ir diplomatų, ir žurnalistų buvimas čia, Kryme, nepaprastai reikšmingas. Kiekvienas iš žurnalistų ir diplomatų nors truputį sumažina tikimybę, kad lietųsi kraujas. Todėl labai raginčiau mūsų kolegas iš Europos valstybių – važiuokit į Krymą“, – BNS ketvirtadienį rytą sakė P.Vaitiekūnas.

„Aš manau, kad mano darbo vieta šiuo metu Ukrainoje yra būtent čia, Kryme, būti su šitais žmonėmis kartu, padėti jiems išvengti kraujo praliejimo. Labai džiaugiuosi, kad čia sutinku Lietuvos, Latvijos žurnalistus ir manau, kad jie daro labai reikšmingą ir rimtą darbą“, – kalbėjo ambasadorius.

Ji trečiadienio vakarą kartu su Latvijos kolege bandė Sevastopolyje patekti į Ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų štabą, bet nebuvo įleisti. „Vakar apie devintą valandą su kolege Latvijos ambasadore nebuvom į leisti į Karinių pajėgų štabą, mes norėjom susitikti su kontradmirolu Sergejumi Gaiduku“, – pasakojo ambasadorius.

Pasak diplomato, kelią į štabą jiems užstojo protestuotojai, bet šalia buvo ir ginkluotų kariškių be skiriamųjų ženklų.

„Vartai iš išorės buvo užblokuoti civilių protestuotojų, ten buvo apie 70 Sevastopolio protestuotojų ir galbūt kokie šeši ginkluoti Rusijos kariškiai, gerai ginkluoti, su ekipiruote, bet, aišku, be skiriamųjų ženklų. Dar buvo du mikroautobusai be skiriamųjų ženklų, su tamsintais stiklais, kurie stovėjo iš abiejų kelio pusių tolėliau, manau, kad Rusijos karo pajėgų buvo daug“, – kalbėjo P.Vaitiekūnas.

„Mes norėjom pasikalbėti su kontradmirolu apie situaciją, sužinoti, kas vyksta, iš pirmų lūpų, bet teko tik pabendrauti su protestuotojais, su tais žmonėmis, kurie blokuoja. Jie nebuvo nusiteikę labai agresyviai, kalbėjo pakeltu tonu“, – pasakojo ambasadorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius