Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reuters“: apdegę tankų likučiai – dar vienas Rusijos agresijos Ukrainoje įrodymas

Apdegusiuose dviejų tankų likučiuose, kurie buvo rasti tarp kelių dešimčių sudegintų mašinų netoli kaimo, esančio Starodeševskio rajone (Donecko sritis), kariniai ekspertai atpažino rusus.
Rusijos tankai
Rusijos tankai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo naujienų agentūra „Reuters“, nuotraukos, kuriose yra minėti tankų likučiai, buvo parodyti keturiems nepriklausomiems ekspertams, kurie patvirtino, kad tokio tipo tankai naudojami Rusijos armijoje.

Ekspertai sutaria, kad bent vienas iš jų – tankas T-72BM – yra toks, kokį gali turėti tik Rusija. Rusija jų niekada neeksportavo. Anksčiau teigta, kad jų negalėjo „paveldėti“ kuri nors buvusi sovietų respublika, pavyzdžiui, Ukraina.

„Tokie tankai buvo plačiai naudojami Rusijos armijoje, tačiau nėra jokių duomenų apie jų eksportą ar naudojimą užsienyje“, – naujienų agentūra cituoja Tarptautinių strateginių studijų centro analitiką Josephą Dempsey. Anot jo, tokių tankų buvimas Ukrainos teritorijoje yra įrodymas, kad Rusija teikia ginklus prorusiškiems teroristams.

Karo ekspertai iš pateiktų nuotraukų padarė išvadas, kad iš dviejų minėtų tankų antrasis yra arba toks pats kaip pirmasis – T-72BM, arba kiek kitoks modelis – T-72B1.

Padaryti daugiau išvadų sudėtinga, nes tankai smarkiai apdegę.

 



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius