Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rukloje Lietuvos kariai treniruojasi vykdyti karines operacijas kartu su NATO sąjungininkais

Kovo 17 dieną Rukloje (Jonavos r.) prasidėjo keturias dienas vyksiantys štabų mokymai „Sumanus vilkas II“, kuriuose dalyvauja Lietuvos mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo ir padalinių kariai. Pratybose kariai treniruojasi vykdyti karines operacijas kartu su NATO sąjungininkais.
Mokymai
Mokymai / KAM archyvo nuotr.

„Pagrindinis mokymuose dalyvaujančių brigados karių tikslas – tinkamai pasiruošti balandį Danijoje vyksiantiems tarptautiniams mokymams „Geltonasis riteris“, kuriuose kartu su Baltijos šalių ir Danijos kariais tobulinsime savo gebėjimus vykdyti puolamąsias operacijas“, – sakė brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras.

Pasak plk. R.Vaikšnoro, dalyvavimas Danijos kariuomenės divizijos štabo organizuojamuose mokymuose yra vienas iš brigados „Geležinis Vilkas“ kovinio rengimo prioritetų.

Pagrindinis mokymuose dalyvaujančių brigados karių tikslas – tinkamai pasiruošti balandį Danijoje vyksiantiems tarptautiniams mokymams „Geltonasis riteris“, kuriuose kartu su Baltijos šalių ir Danijos kariais tobulinsime savo gebėjimus vykdyti puolamąsias operacijas, – sakė R.Vaikšnoras.

Mokymai „Sumanus Vilkas II“ susideda iš trijų etapų: štabo ir padalinių pasiruošimo; 10 val. truksiančio nepertraukiamo mūšio valdymo; mokymų aptarimo ir padalinių grįžimo į nuolatines dislokacijos vietas.

Mokymuose dalyvauja daugiau nei 150 karių iš brigados „Geležinis Vilkas“ ir priskirtų vienetų – Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Karinių oro pajėgų ir Karo policijos. Mokymuose taip pat treniruojasi ir brigados padaliniai: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotieji pėstininkų batalionai, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas, kariai iš brigados „Geležinis Vilkas“ Žvalgybos, Štabo, Ryšių ir Logistikos kuopų.

Štabų mokymai „Sumanus vilkas II“ yra tęstiniai, jų metu parengtų ir išbandytų karinių planų efektyvumas bus patikrintas balandį Danijoje vyksiančiuose tarptautiniuose mokymuose „Geltonasis riteris“ (angl. „Yellow Knight“). Danijos kariuomenės divizijos štabo rengiamuose mokymuose dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Danijos brigadų kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius