Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunijos prezidentas: NATO paruošė planą, kaip gintis nuo Rusijos atakos

Rumunijos prezidentas Traianas Basescu pareiškė, kad Rumunija jau turi NATO parengtą planą tam atvejui, jeigu šalis būtų puolama Rusijos. Anot jo, tai yra esminis skirtumas tarp situacijos, buvusios iki NATO viršūnių susitikimo Niuporte, ir po jo, praneša mediafax.ro.
Rumunijos prezidentas Traianas Basescu
Rumunijos prezidentas Traianas Basescu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rumunija ir Bulgarija tokio plano neturėjo, nes buvo manoma, kad jos neįeina į rizikos zoną. Po šio susitikimo Rumunija turi planą, kaip elgtis nenumatytomis situacijomis“, – pažymėjo prezidentas. 

Be to, Rumunijos prezidento teigimu, plane numatyti scenarijai puolant iš oro, žemės ir jūros. „99,9 proc., kad to neįvyks. Tačiau yra 0,01 proc. tikimybė, ir kaip valstybės vadovas neturiu teisės nekreipti dėmesio į saugumo regione krizę“, – sakė jis. 

Rumunijos prezidentas sakė, kad vienas iš argumentų, kodėl toks planas yra reikalingas, – Juodosios jūros regione yra įšaldytų konfliktų Abchazijoje, Kalnų Karabache, Kryme, Padniestrėje. „Visus šiuos konfliktus kontroliuoja Rusija, jie gali būti aktyvizuoti atskirai ir visi kartu, kas sukeltų destabilizaciją su labai negatyviomis pasekmėmis Rumunijai“, – sakė jis. 

Jis taip pat priminė, kad rusų kariniai laivai yra Sevastopolyje, kuris yra vos 160 jūros mylių nuo Rumunijos krantų, jie Rumuniją pasiektų vos per šešias valandas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius