-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija bando pūstis, kad „Mistral“ klasės laivus sugebėtų pasigaminti ir pati

Jeigu Prancūzija paklus tarptautiniam spaudimui ir nepristatys „Mistral“ klasės jūrų desanto laivų Rusijai, ši ketina juos pasigaminti pati, pranešė Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prancūzija privalo pademonstruoti absoliutų rimtumą kaip patikima partnerė, kaip patikima tiekėja pagal sudarytą kontraktą. Jeigu ji tokio patikimumo nepademonstruos, mes pastatysime laivą patys. Dabar mes jau galime tai padaryti“, – D.Rogozino žodžius cituoja „RIA Novosti“. 

D.Rogozinas teigia, kad Rusija tokios klasės jūrų laivų statybą jau išmoko ir jeigu toliau eis šia kryptimi, galės pastatyti ir užšalančiomis jūromis galinčius plaukioti laivus: „Priešingai nuo „Mistral“, kurie daugiausia yra tinkantys Viduržemio jūrai.“

Liepos 22 dieną Prancūzijosų prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad Paryžius ketina nugabenti Rusijai pirmą iš dviejų „Mistral“ klasės laivų, o antro laivo pristatymas priklausys nuo Maskvos pozicijos Ukrainos klausimu.

„Šiuo momentu sankcijų Rusijai lygis nekliudo pristatyti pirmąjį laivą, – sakė F.Hollande'as. – Ar tai reiškia, kad antra kontrakto dalis – antras „Mistral“ – taip pat bus įvykdyta? Tai priklauso nuo Rusijos prieigos (dėl situacijos Ukrainoje)“.

Kontrakto netesėjimas Prancūzijai galėtų reikšti daugiau kaip 1 mlrd. eurų netesybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius