-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija demonstruos savo karinius raumenis prie sienos su Kazachstanu

Daugiau negu 4000 Rusijos strateginių raketinių pajėgų karių ir aviacijos priemonių dalyvaus didelio masto pratybose rugsėjo mėnesį Altajaus regione. Apie tai trečiadienį žurnalistams pranešė Rusijos kariuomenės majoras Dmitrijus Andrejevas, rašo naujienų svetainė news.liga.net.
Kazachstanas
Kazachstanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip ir suplanuota, 2014 m. rugsėjį vyks didelio masto mokymai, kuriems vadovaus generolas pulkininkas Sergejus Karakajevas. Mokymuose dalyvaus apie 4000 karių ir 400 technikos vienetų“, – pažymėjo D.Andrejevas.

Būtina pažymėti, kad Altajus ribojasi su Kazachstanu, apie kurį neseniai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jis niekada nebuvo valstybė.

Ekspertai teigia, kad Kazachstanas gali tapti antra Kremliaus auka po Ukrainos, kuriai Rusija pateiks savo teritorines pretenzijas ir pradės karą.

Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas patikino, kad kilus karinei grėsmei, jo šalis yra pasiryžusi palikti Maskvos dominuojamą Muitų sąjungą.

„Mūsų nepriklausomybė yra didžiausia brangenybė, už kurią kovojo mūsų seneliai“, – pabrėžė N.Nazarbajevas ir pridūrė, kad jo šalis niekada neišduos nepriklausomybės ir darys viską, kas įmanoma, kad ji būtų apsaugota.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius