-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Rusijos kariai įžengs į Siriją?

Nerimsta gandai, kad Rusija įsikiš į karo veiksmus Sirijoje, pagelbėdama Kremliui palankiam diktatoriui Basharui al-Assadui. Izraelio naujienų portalas ynetnews.com jau išplatino pranešimą apie būsimus Rusijos naikintuvų antskrydžius, o tokią žinią patvirtino ir kiti šaltiniai.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 22 d. pranešta, kad Rusijos karinis laivas „Nikolajus Filčenkovas“ juda link Sirijos. Teigta, kad į Viduržemio jūrą pasukęs Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas savo denyje turėjo ne tik krovininius automobilius, bet ir BTR kovines mašinas. Spėjama, kad laivas plukdė ir daugiau amunicijos, reikalingos koviniams veiksmams Sirijoje.

Pranešama, kad Rusijos kariuomenės atstovai jau atvyko ir į netoli Sirijos sostinės Damasko esančią karinę bazę. Čia laukiama Rusijos karo instruktorių, logistikos ir techninio personalo bei pilotų, gebančių valdyti naikintuvus.

Jau anksčiau pasklido gandai, kad Kremlius Sirijai ketina parduoti „MiG-29“ ir „Yak-130“ lėktuvus. Jei ši informacija iš tiesų pasitvirtins, Rusijos ir JAV netiesioginis susikirtimas bus neišvengiamas.

Pranešama, kad Rusijos kariuomenės atstovai jau atvyko ir į netoli Sirijos sostinės Damasko esančią karinę bazę.

B.al-Assado režimą ginantis Kremlius tokiu atveju atakuotų ne tik „Islamo valstybės“ pozicijas, bet ir Vakarų remiamus sukilėlius. Gali būti, kad į Rusijos taikiklį patektų ir JAV rengta Sirijos sukilėlių armija, kuriai planuojama išleisti 500 milijonų dolerių.

Įtariama, kad Irano revoliucinės armijos generolo majoro Qasemo Soleimani apsilankymas Maskvoje gali būti susijęs būtent su derinamais veiksmais Sirijoje. Arabų žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie tai, kad Sirija ir Rusija jau aptarė galimybę Rusijai perduoti vieną uostą, kuris būtų naudojamas kariniams tikslams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius