Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nemokamai gins Kazachstano oro erdvę

Rusija ketina nemokamai Kazachstanui atiduoti penkis zenitinio raketinio komplekso S-300PS divizionus (pagal NATO klasifikaciją – SA-10d). Dėl to sutarta per Rusijos ir Kazachstano karinių struktūrų vadovų susitikimą, praneša newsru.com.
S-300 karinio parado Maskvoje metu
S-300 karinio parado Maskvoje metu / wikipedia.org/Vitaly V. Kuzmino nuotr.
Temos: 1 Rusija

Šią informaciją po susitikimo patvirtino Rusijos gynybos viceministras Anatolijus Antonovas. Šie divizionai nėra nauji, jie Rusijos kariuomenės nebuvo naudojami, tad dabar, anot A.Antonovo, „abiejų šalių specialistams teks pagalvoti, kaip juos pritaikyti karinei paskirčiai“.

Anot Rusijos gynybos viceministro, tokiu būdu Rusija ketina sustiprinti ne tik Kazachstano, bet ir viso regiono saugumą. „Tai labai svarbu turint omenyje naujus iššūkius ir grėsmes, kurios kyla mūsų pasieniuose. Labiausiai neramina situacija, susidarysianti išvedus NATO sąjungininkus iš Afganistano“, – kalbėjo viceministras.

Zenitinio raketinio komplekso S-300PS divizionai Kazachstane turėtų atsirasti jau šiais metais.

Divizionas – tai pagrindinis taktinių raketų ir artilerijos kovinis padalinys. Paprastai divizioną sudaro 2–4 kovos baterijos ir valdymo bei aprūpinimo padaliniai. Divizionai buvo Sovietų Sąjungos, Rumunijos ir kitų šalių kariuomenėje, dabar yra Rusijos kariuomenėje.

Rusija su Kazachstanu taip pat ketina surengti pratybas NATO sąjungininkams traukiantis iš Afganistano. Tai yra viena iš karinio bendradarbiavimo dalių tarp šių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius