Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija per karines pratybas imitavo Danijos puolimą

Danijos gynybos žvalgybos tarnyba paskelbė, kad vienų pratybų metu Rusija imitavo Danijos salos su 40 tūkst. gyventojų puolimą, rašo thelocal.dk.
Rusijos naikintuvas „MiG-29“
Rusijos naikintuvas „MiG-29“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos karinių pratybų taikiniu tapo Bornholmo sala. Rusų pratybos surengtos tuomet, kai saloje viešėjo begalės politikų, įvairių organizacijų atstovų ir žurnalistų. Birželį apie 90 tūkst. svečių susirinko į politinį festivalį „Folkemødet“.

Rusijos karinių pratybų detalės paaiškėjo Danijos gynybos žvalgybos tarnybai paskelbus nacionalinių grėsmių įvertinimų ataskaitą. Joje teigiama, kad rusų naikintuvai su raketomis nedideliame aukštyje skrido Bornholmo link, tuomet apsisuko.

Danijos tarnyba daugiau aplinkybių neatskleidė, tačiau pažymėjo, kad tai buvo didžiausios Rusijos karinės pratybos virš Baltijos jūros nuo 1991 metų, be to – žymiai agresyvesnio pobūdžio nei pastaraisiais metais.

Grėsmių įvertinimo ataskaitoje Danijos specialistai daug dėmesio skiria Rusijai ir karui Ukrainoje. Joje perspėjama, kad per artimiausius kelerius metus Rytų Ukraina tikriausiai virs įšaldytu konfliktu, dėl kurio santykiai tarp Rusijos ir Vakarų ir toliau bus blogi.

„Rusija ir toliau skirs daug dėmesio savo ginkluotųjų pajėgų modernizavimui, ypač – pajėgoms, kurios geba palei Rusijos pakraščius vykdyti puolamąsias operacijas“, – rašo Danijos gynybos žvalgybos tarnyba.

Visgi skelbiama, kad nepaisant padidėjusio Rusijos karinių pratybų aktyvumo Danijos prieigose ir Rusijos karinių orlaivių prisiartinimo prie Danijos oro erdvės, nėra priežasčių manyti, kad Rusija kelia tiesioginę karinę grėsmę Danijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius