Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija prie Ukrainos sienos rengia pratybas su bombonešiais ir raketų kompleksais

Rusijos pietuose surengtos karinės pratybos, kuriose naudojami zenitinių raketų kompleksai S-300, kelia nerimą Ukrainai. Kaip praneša Tvn24.pl, Kijevas pareikalavo, kad Maskva pateiktų paaiškinimą, nes pratybos vyksta per arti Ukrainos sienos.
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pratybos, kuriose taip pat dalyvauja bombonešiai Su-24 ir naikintuvai MiG-31, vyksta Astrachanės rajone Rusijos pietuose ir turėtų baigtis penktadienį, bent jau taip tvirtina Rusijos Centro karinės apygardos atstovas.

Rusai tikina, kad mokymai buvo suplanuoti daug anksčiau ir visiškai nėra susiję su antiteroristine operacija Rytų Ukrainoje. Rusijos gynybos ministerijos teigimu, pratybų tikslas – mokytis atremti masines raketų atakas.

Ukrainos vadovybė ketvirtadienį pareikalavo paaiškinimo dėl karinės operacijos netoli Ukrainos sienos, kuri prasidėjo antradienį. Ukrainos užsienio reikalų ministerija itin sunerimusi dėl didelio masto manevrų Rostovo prie Dono ir Stavropolio pasienio regionuose.

Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos planuoja rugpjūtį atskiras pratybas, kuriose taip pat naudos sistemas S-300 ir dar modernesnius raketų kompleksus S-400.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius