-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija prie Ukrainos sienos nusiuntė naikintuvų MiG-29 eskadrilę

Rusija į aviacijos bazę Rostovo srityje, vos 30 km nuo Ukrainos sienos, permetė naikintuvų MiG-29 eskadrilę. Apie tai pranešė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Volodymyras Čepovojus, rašo newsru.com.
Rusijos naikintuvas „MiG-29“
Rusijos naikintuvas „MiG-29“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo teigimu, eskadrilė atskrido į bazę, kuri yra netoli Milerovo miesto. Be to, pasak sekretoriaus, Rusijos aviacija suaktyvino žvalgybinius skrydžius palei Ukrainos sieną. V.Čepovojaus teigimu, Rusijos lėktuvai ypač aktyviai renka žvalgybinę informaciją Luhansko srityje, kur įsitvirtinę prorusiški separatistai bei iš Rusijos atvykę teroristai.

Birželio 25 dieną vadinamosios Donecko liaudies respublikos „liaudies gubernatorius“ Pavelas Gubarevas paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atsiųsti rusų taikdarius.

Tačiau Rusija kol kas demonstruoja, kad nenori karo. Rusijos Federacijos taryba V.Putino prašymu atšaukė anksčiau jam duotą leidimą įvesti kariuomenę į Ukrainą.

Penktadienį Ukrainoje baigiasi prieš savaitę prezidento Petro Porošenkos paskelbtos paliaubos, per kurias teroristai ne kartą atakavo Ukrainos karius.

P.Porošenka drauge su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Prancūzijos prezidentu Francois Hollandu ir Rusijos prezidentu V.Putinu sutarė, kad paliaubas reikėtų pratęsti. Apie tai P.Porošenka kalbėjosi ir atskirai su A.Merkel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius