-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje išslaptintas naujas unikalus automatas, skirtas specialiems KJP daliniais

Rusijoje nuo naujo unikalaus ginklo nuimtas grifas „slaptai“. Specialiesiems karinių jūrų pajėgų daliniams skirtas automatas pirmą kartą buvo pademonstruotas viešai Maskvoje vykstančioje tarptautinėje ginklų parodoje.
Rusijos KJP spec. pajėgų kariai su naujuoju automatu vandenyje
Rusijos KJP spec. pajėgų kariai su naujuoju automatu vandenyje / rostec.ru nuotr.

Kaip pranešė bendrovė „Rostek“ (rus. - „Ростех“), kuriai priklauso naująjį automatą sukūrusi gamykla Tuloje, 5,45 mm kalibro ginklas sėkmingai šaudo ir sausumoje, ir po vandeniu. Bendrovė teigia, kad pagal savo charakteristikas, tai vienintelis toks automatas pasaulyje.

Ginklą jau sėkmingai išbandė KJP specialiosios pajėgos šiaurinėse platumose, Tolimuosiuose Rytuose ir Juodojoje jūroje. Vėliau jis buvo priimtas į ginkluotę ir išslaptintas.

„Iki šiol povandeniniai kovotojai būdavo priversti naudotis dviejų tipų ginklais. Vienas būdavo skirtas šaudymui po vandeniu, o sausumoje buvo naudojami „Kalašnikovo“ automatai. Dabar ir sausumoje, ir po vandeniu galima naudoti tą patį ginklą. Reikia tik pakeisti dėtuvę su šaudmenimis“, - sako ginklo gamintojų atstovas Nikolajus Komarovas.

Naujajam ginklui sukurti povandeniniai šoviniai unikalūs tuo, kad jie yra tokio paties dydžio ir dedami į tą pačią dėtuvę, kuri naudojama ir sausumoje. Ankstesniuose povandeninio automato modeliuose buvo naudojami kitokie šoviniai, kurie šaudydavo tik po vandeniu.

rostec.ru nuotr./Rusijos KJP spec. pajėgoms skirtas naujas povandeninis automatas
rostec.ru nuotr./Rusijos KJP spec. pajėgoms skirtas naujas povandeninis automatas

„Ginklas padėtas kurti 2000 m. Užsakovas ir būsimas ginklo naudotojas buvo žinomas nuo pat pradžių“, - teigia N.Komarovas.

Kol kas automatas gaminamas tik Rusijos rinkai ir Rusijos kariškiams. Tačiau gamintojai tikisi, kad jau greitai bus pradėta gaminti ir ginklo versija, skirta eksportui.

Naujojo ginklo svoris su pritvirtintu granatsvaidžiu – 4,6 kg, ilgis – 685 mm, kalibras – 5,45x39 mm, šaudymo greitis – 800 šūvių per minutę, taikymosi nuotolis sausumoje – 500 metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius