-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 03 /17:56

Rusijos kariai užėmė beveik visą pietinę Luhansko srities dalį

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, situacija Donbase ir toliau išlieka įtempta, rašo naujienų agentūra „Unian“. Taip pat pranešta, kad į Zaporožės sritį atgabenti 87 prie Ilovaisko žuvusių karių kūnai.
Prorusiški teroristų vėliava rytų Ukrainoje
Prorusiškų teroristų vėliava rytų Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 17:56 val. Į Zaporožę atgabenti 87 prie Ilovaisko žuvusių karių kūnai

Zaporožės srityje teismo medicinos ekspertai teigia, kad per pastarąsias dvi paras buvo atgabenti 87 karių, kurie žuvo prie Ilovaisko, Donecko srityje, kūnai. 

Kaip žurnalistams teigė Zaporožės srities karinio komisaro pavaduotojas Michailas Logvinovas, tarp žuvusiųjų yra tiek reguliariosios armijos, tiek savanorių kariai: „Per pastarąsias dvi dienas buvo atvežti 87 karių kūnai“.

M.Logvinivas taip pat tikino, kad daugiau žuvusiųjų prie Ilovaisko kūnų atvežta nebus.

Rusai kontroliuoja beveik visą pietinę Luhansko srities dalį

Rusijos kariai užėmė beveik visą pietinę Luhansko srities dalį. Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė šios grupės koordinatorius Dmitrijus Tymčukas: „Ukrainos kariams atsitraukus dėl persigrupavimo, Rusijos pajėgos užėmė beveik visus Luhansko srities pietus, taip pat vyksta mūšiai šiaurinėje srities dalyje“, – teigė D.Tymčukas ir pridūrė, kad situacija Donbase išlieka įtempta.

„Informacinio pasipriešinimo“ turimais duomenimis, Rusijos okupantai ir teroristai siekia perimti į savo kontrolę teritoriją nuo Donecko iki Mariupolio. Taip pat pat pažymima, kad priešai savo pajėgas permeta į Volnovacho pusę. D.Tymčuko teigimu, intensyvūs mūšiai užfiksuoti Debalcevo, Stukalovoj Balki, Starobeševos ir Amrosijevkos rajonuose.

Per pastarąją naktį Ukrainos kariai buvo apšaudyti daugiau negu 20 kartų. Iš minosvaidžių ir salvinės ugnies sistemų „Smerč“ ir „Grad“ buvo apšaudyti netoli Krasnyj Jaro, Veselaja Gora ir Stanitsa Luhanskaja esantys Ukrainos kariai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius