Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kolaborantai prie Luhansko laiko apsupę 112 Ukrainos karių

Antradienį ir trečiadienį prie Luhansko tęsėsi Rusijos remiamų teroristų ir Ukrainos kariuomenės susirėmimai. Apie tai paskelbė Luhansko administracijos atstovas Genadijus Moskalis. Bendražygių ėję gelbėti Ukrainos kariai pateko į pasalą ir pateko į apsupimą, iš kurio negali išsiveržti.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį po vidurnakčio Zolotoje Popasniansko rajone teroristai apšaudė Ukrainos armijos kontrolės punktą ir sužeidė vieną Ukrainos karį. Trečiadienio naktį teroristai Bachmutovo rajone apsupo Ukrainos Nacionalinės gvardijos karius. Užvirė mūšis.

News.liga.net rašo, kad trečiadienį dar nebuvo informacijos apie žuvusiuosius. Žinoma tik tiek, kad teroristai laiko apsupę 112 Ukrainos Nacionalinės gvardijos karių. Kai kurie jų yra sužeisti. Susidariusią padėtį galima vadinti kritiška.

Visi bandymai susitarti telefonu dėl ugnies nutraukimo baigėsi nesėkmingai.

G.Moskalio teigimu, prisiartinti prie šios vietos neįmanoma, nes bet kas, bandantis tai padaryti, yra apšaudomas sunkiąja technika.

„Visi bandymai susitarti telefonu dėl ugnies nutraukimo baigėsi nesėkmingai. Šie teroristai neklauso „Luhansko liaudies respublikos“ vadovų nurodymų“, – teigia jis.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad Ukrainos karius apšaudė taip pat nuo apsišaukėliškos liaudies respublikos atskirai veikianti kazokų grupuotė, kuri turi dvi dešimtis tankų ir kitos technikos.

„Nuo 8 val iki 8 val 40 min., o paskui 10 val. 10 min. truko apšaudymas iš minosvaidžių ir šaunamųjų ginklų. Mūsų pusė prarado šarvuočius“, – teigė G.Moskalis.

Ukrainos Antiteroristinės operacijos pajėgų atstovai tikina, kad į apsuptį patekę kariai gali ilgai ginti savo pozicijas, be to, jiems išsiųstas pastiprinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius