Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 08 /13:35

Rusijos užgrobtose Ukrainos teritorijose juda karinės vilkstinės: tankai, haubicos, sunkvežimiai

Ukrainoje per praėjusią parą mūšiuose su teroristais ir prorusiškais separatistais nukautas vienas vyriausybės pajėgų karys, sužeista 15, pranešė Ukrainos kariškiai. Taip pat pranešama, kad į Ukrainos teritoriją įvažiavo mažiausiai 32 Rusijos tankai, kita ginkluotė.
Donecko oro uosto terminalas.
Donecko oro uosto terminalas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad mažiausiai 32 tankai, 16 haubicų ir 30 sunkvežimių, vežančių kovotojus ir šaudmenis, įvažiavo į šalies rytinį regioną, kirtę sieną su Rusija. Pasak jo, į sukilėlių kontroliuojamą teritoriją iš Rusijos taip pat sunkvežimiais buvo įvežti trys radiolokacijos kompleksai.

A.Lysenka nepateikė jokių konkrečių įrodymų, taip pat kol kas nežinoma, kaip jo institucija gavo šią informaciją, nes dalis Ukrainos rytinės sienos su Rusija nuo rugpjūčio yra kontroliuojama separatistų.

Mažiausiai 32 tankai, 16 haubicų ir 30 sunkvežimių, vežančių kovotojus ir šaudmenis, įvažiavo į šalies rytinį regioną, kirtę sieną su Rusija.

Kijevas ir Vakarų šalys nuolat kaltina Maskvą prorusiško maišto kurstymu rytų Ukrainoje ir karių bei ginklų siuntimu į šį regioną. Rusija tuos kaltinimus neigia.

Rusijos gynybos ministerija A.Lysenkos pareiškimo kol kas nekomentavo, bet anksčiau penktadienį atmetė Vakarų šalių kaltinimus, kad Maskva vėl telkia pajėgas prie abiejų šalių sienos.

NATO taip pat kol kas negalėjo patvirtinti Ukrainos pranešimo. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atsisakė pakomentuoti, kai buvo paklaustas, ar Rusija siunčia tankus ir karius į Ukrainą.

Ukrainos separatistų teritorijose juda vilkstinės

Naujienų agentūros „Associated Press“ reporteriai matė Ukrainos rytuose separatistų kontroliuojamose teritorijose važiuojančius apie 80 karinio transporto priemonių; todėl spėjama, jog karo veiksmai intensyvės.

Šeštadienio rytą matytos trys atskiros kolonos: viena – netoli pagrindinės separatistų tvirtovės Donecko, o kitos dvi – prie Snižnės miesto, 80 kilometrų į rytus.

Šeštadienio rytą matytos trys atskiros kolonos: viena – netoli pagrindinės separatistų tvirtovės Donecko, o kitos dvi – prie Snižnės miesto, 80 kilometrų į rytus. Daugiausia matyta sunkvežimių, kai kurie jų veža didesnio ir mažesnio kalibro artilerijos pabūklus; buvo ir mažiausiai vienas šarvuotis.

Ukrainos pareigūnai tvirtina esantys įsitikinę, kad maištininkų pajėgos yra gavusios žymios ginklų ir karių siuntos iš Rusijos; Maskva tai neigia.

Nors rugsėjį sutarta dėl paliaubų, susirėmimų tarp Ukrainos ir separatistų pajėgų kyla nuolat, įnirtingiausi mūšiai vyksta prie Donecko oro uosto.

Ukrainoje liejamas kraujas

Vieną desantininką nušovė snaiperis Donecko tarptautinio oro uosto griuvėsiuose, kur Ukrainos pajėgos yra beveik visiškai apsuptos maištininkų, sakoma kariškių pranešime.

Kiti 15 karių buvo sužeisti per vyriausybės pajėgų pozicijų bombardavimą konflikto zonoje.

Mirtina kova nerimsta pramoniniuose rajonuose Ukrainos rytuose, nesilaikant paliaubų susitarimo. Jis sustabdė didesnius puolamuosius veiksmus, bet nepaveikė apšaudymo iš artilerijos į strateginius objektus palei fronto liniją.

Nuo balandį kilusio konflikto pradžios žuvo daugiau kaip 4 tūkstančiai žmonių, nurodo Jungtinės Tautos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius