-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šauktinių gali neprireikti ir šiemet

Prašymų savanoriškai atlikti karinę tarnybą skaičius jau beveik pasiekė tūkstantį, todėl šauktinių gali neprireikti ir šiais metais. Taip LRT RADIJUI sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis.
Akimirkos iš mokymo kursų
Akimirkos iš mokymo kursų / Mokomojo pulko nuotr.

„Prašymų, kuriuose pareiškiamas noras atlikti karinę tarnybą, skaičius artėja link tūkstančio. Sausio mėnesį tai geras rezultatas. Tikimės, kad savanorių skaičius augs. Norėčiau priminti norintiems atlikti tarnybą, kad, kuo anksčiau pateikiamas prašymas, tuo daugiau galimybių pasirinkti norimą tarnybos vietą ir laiką. Tokiu būdu galima suplanuoti savo ateitį“, – tvirtina Ž.Adamonis.

15min nuotr./Ką daryti gavus šaukimo nurodymą?
15min nuotr./Ką daryti gavus šaukimo nurodymą?

Jo tvirtinimu, sunkoka lyginti, ar šiemet savanorių užsirašys daugiau, nei praėjusiais metais: „Sunkoka lyginti laiko atžvilgiu, nes praėjusių metų šaukimas prasidėjo gegužės mėnesį. Toks skaičius buvo fiksuojamas gegužės pradžioje. Žinant, kad šių metų šaukimas yra ilgesnis, pradėtas sausio mėnesį, tikimybė gana nemaža, kad ir šiemet savanorių aktyvumas bus gana geras. Galbūt vėl neteks privalomai kviesti į tarnybą kariuomenėje.“

Jo vertinimu, praėjusių metų šaukimas vyko gerai, nes jis viršijo pirminius lūkesčius – į tarnybą buvo pristatyti 3 tūkst. karo prievolininkų. „Visi jie pasirinko tarnybą savo noru, esantys sąrašuose pateikė prašymus dėl pirmumo. Privalomai kviesti neteko nė vieno“, – tvirtina Ž.Adamonis.

Jis priduria, kad ir šiais metais išlieka tie patys planai – 3 tūkst. karo prievolininkų turi pradėti tarnybą. Šaukimo nurodymai jau pradėti siųsti ir pirmieji šauktinius turėtų pasiekti kitą savaitę ar vasario pradžioje.

Ž.Adamonio tvirtinimu, internetinėje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad, siekiant įvykdyti numatytus planus, į tarnybą bus kviečiamos moterys, nėra teisinga. Majoras primena, kad, remiantis Karo prievolės įstatymu, moterys atleidžiamos nuo karo prievolės, nebent pačios išreiškia norą atlikti tarnybą.

15min nuotr./Kodėl verta būti šauktiniu?
15min nuotr./Kodėl verta būti šauktiniu?

Ž.Adamonis primena, kad savo noru į tarnybą atėję kariai gaus 25 proc. didesnę kaupiamąją išmoką ir galės pasirinkti tarnybos laiką bei vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius