Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skylėtą Ukrainos sieną saugos snaiperiai, visą pasienį Ukraina žada kontroliuoti jau šią savaitę

Ukrainos Sienos apsaugos tarnyboje pradės dirbti snaiperiai. Tai pirmadienį paskelbė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Andrejus Parubijus.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis teigė, kad per pastarąsias kelias savaites pasieniečiai buvo papildomai apmokyti.

A.Parubijus aiškino, kad Sienos apsaugos tarnyba stiprina sienos su Rusija kontrolę ir yra apsupę miestus, kuriuos kontroliuoja teroristai.

Svarbiausiose arterijose, per kurias į Ukrainą prasibraudavo Rusijos spectarnybų darbuotojai ir rusiška karinė technika, buvo įrengti kontrolės postai, kuriuos kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir pasieniečiai.

Jis pabrėžė, kad pasieniečiai užtikrino Ukrainos karių patekimą į Biriuko miestą, esantį Luhansko srityje.

„Svarbiausiose arterijose, per kurias į Ukrainą prasibraudavo Rusijos spectarnybų darbuotojai ir rusiška karinė technika, buvo įrengti kontrolės postai, kuriuos kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir pasieniečiai“, – sakė jis.

Pasak NSGT sekretoriaus, Luhansko šiaurėje esančiame Vesiolajos Goros kaime Ukrainos pajėgos įrengė kontrolės punktus.

„Vienas punktas yra vos 8 kilometrai nuo Luhansko. Mes stengiamės išlaikyti savo kontrolėje linijas aplink vietas, kuriose veikia teroristai. Mūsų tikslas – jas apsaugoti, ir kad į Ukrainą iš Rusijos nebepatektų teroristai“, – sakė jis.

Daugiau nei pusė teroristų – iš Rusijos

Pasak A.Parubijaus, Donecko ir Luhansko srityse šiuo metu yra apie 15-20 tūkst. teroristų. „Daugiau nei pusė jų atvyko iš Rusijos teritorijos“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

Donecko ir Luhansko srityse šiuo metu yra apie 15-20 tūkst. teroristų. Daugiau nei pusė jų atvyko iš Rusijos teritorijos

NSGT sekretorius taip pat pranešė, kad vyriausybė planuoja evakuoti žmones iš vietovių, kur vyksta mūšiai. Artimiausiu metu ketinama evakuoti Slovjansko ir Luhansko gyventojus.

P.Porošenka: pasienio kontrolę perimsime dar šią savaitę

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį pasiūlė skelbti paliaubas šalies rytuose, kur vyriausybės pajėgos kaunasi su prorusiškais separatistais, ir užsitikrinti laiko susitarimui dėl taikos plano parengti.

P.Porošenka pareiškė nurodęs vyriausybės pajėgoms per savaitę pasirūpinti visiška Ukrainos sienos su Rusija kontrole.

„Mes ryžtingais veiksmais šią savaitę ketiname atkurti saugumą valstybės pasienyje. Aš tikiuosi, kad mums pavyks tai visiškai atlikti“, – sakė jis Ukrainos saugumo tarybos posėdyje pirmadienį.

Kai bus užtikrinta sienos kontrolė, pasak jo, reikės skelbti laikinas paliaubas ir stengtis sutarti dėl taikos plano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius