Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija iš Nyderlandų pirks 100 tankų „Leopard 2A6“

Suomija pradėjo derybas su Nyderlandais dėl maždaug 100 tankų „Leopard 2“ modifikacijos A6 pirkimo. Apie tai pranešė Suomijos gynybos ministerija.
Suomių kariuomenės tankas „Leopard 2“
Suomių kariuomenės tankas „Leopard 2“ / commons.wikimedia.org/Vestman nuotr.

Kaip rašo portalas janes.com, remdamasis Suomijos gynybos ministerijos pranešimu, jei viskas eis pagal planą, tikimasi, kad sutartis dėl tankų pirkimo bus pasirašyta antroje sausio pusėje per Suomijos gynybos ministro Carlo Haglundo vizitą į Nyderlandus. Tiesa, iki to laiko Suomijos parlamentas dar turi patvirtinti šalies gynybos biudžetą.

Suomija be jau perkamų tankų šiuo metu turi ir naudoja 100 anksčiau įsigytų „Leopard 2A4“. Juos suomiai nusipirko iš vokiečių 2003 m. Maždaug 30 tankų naudojama mokymo tikslais.

Nyderlandai 2011 m., sumažinus gynybos biudžetą, tapo pirmąja Vakarų Europos šalimi, atsisakiusia sunkiosios šarvuotos technikos. Tada šalies ginkluotosios pajėgos nurašė maždaug 60 tankų.

Savo tankus Nyderlandai bandė parduoti Indonezijai, tačiau sandėris neįvyko.

Tankus „Leopard“ perka ir Lenkija

Visai neseniai 15min.lt skelbė, kad Lenkija sutarė iš Vokietijos pirkti 119 tankų „Leopard 2”. Kartu su tankais Lenkija taip pat Vokietijoje įsigijo apie 220 automobilių, įvairios įrangos.

Sutartyje numatyta, kad lenkai gaus 105 tankus „Leopard 2A5“ ir keturiolika „Leopard 2A4“, taip pat tankų brigadai priklausančias transporto priemones – transportinius automobilius, radiolokacines priemones, kulkosvaidžius ir pan.

Manoma, kad Lenkijos kariuomenę visa įranga pasieks 2014-2015 m.

Apie tanką „Leopard 2”

Tankas „Leopard 2” yra Vokietijoje gaminamas tankas, pagrindinė šios šalies kovinė mašina. Tankas šiuo metu naudojamas ir daugybėje kitų šalių (Austrijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje, Danijoje, Graikijoje, Turkijoje, Lenkijoje ir kitur). Sukurtas ankstyvaisiais septyniasdešimtaisiais „Leopard 1”, vėliau buvo modernizuotas. „Leopard 2” pirmą kartą į kovos lauką išriedėjo Kosove, vėliau pasirodė Afganistane.

VIDEO: Tankas „Leopard 2“

Tankas ginkluotas galingu 120 mm pabūklu, dviem 7,62 mm kulkosvaidžiais, jo korpuso ir bokštelio konstrukcijoje panaudotas kombinuotas trečios kartos šarvas, o vidus – specialia medžiaga, mažinančia žalą, jei šarvas būtų pramuštas.

Apie 6 mln. dolerių kainuojantis tankas gali išvystyti iki 72 km/val. greitį, nepasipildydamas degalų jis gali nuvažiuoti iki 550 km.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius