Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristai neįvykdė užduoties – V.Putino gimtadienio proga užimti Donecko oro uostą

Maskvos visokeriopai remiami separatistai, jau penktą mėnesį nesėkmingai atakuojantys Donecko oro uoste įsitvirtinusius Ukrainos karius, sužlugdė ir svarbiausią užduotį – užimti oro uostą prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino gimtadienį.
Donecko oro uostas
Donecko oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas savo 62-ąjį gimtadienį šventė spalio 7 dieną, antradienį. Praėjusios savaitės pabaigoje ir šios pradžioje teroristai, nepaisydami paliaubų, įnirtingai po kelis kartus per dieną šturmavo Donecko oro uostą, bet vis tiek nepajėgė jo užimti.

Buvęs Ukrainos žvalgybos vadovas generolas Nikolajus Malomužas interviu radijo stočiai „Svoboda“ pareiškė, kad teroristai ir slapta į rytų Ukrainą įvesti Rusijos kariai oro uoste įsitvirtinusius Ukrainos karius apšaudo moderniausiais ginklais.

Rusijos vadovybė buvo suformulavusi aiškią užduotį: praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį mesti visas jėgas, kad oro uostas būtų užimtas šeštadienį arba sekmadienį.

„Buvo naudojami tankai, šarvuočiai, savaeigės artilerijos sistemos. Vėliau pradėtos naudoti salvinės ugnies sistemos „Grad“ ir „Uragan“. O dabar atgabeno salvinės ugnies sistemą „Tulpan“, ypač galingą, jos koviniai užtaisai sveria iki 130 kg ir naudojami naikinti blindažams, gerai įtvirtintoms gynybos linijoms. Ukrainos kariuomenė neturi „Tulpan“ sistemų. Tai – rusiškas ginklas“, – pareiškė N.Malomužas.

Paklaustas, aš iš tiesų prorusiški teroristai Donecko oro uostą norėjo užimti V.Putino gimtadienio išvakarėse, N.Malomužas atsakė: „Mūsų operatyviniais duomenimis, Rusijos vadovybė buvo suformulavusi aiškią užduotį: praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį mesti visas jėgas, kad oro uostas būtų užimtas šeštadienį arba sekmadienį. Kad būtų šimtu procentų kontroliuojamas Rusijos. Maža to, Rusijos žiniasklaida dar penktadienio vakarą pranešė, kad oro uostas jau užimtas. Ir jau, faktiškai, apie tai buvo pasirengta pranešti Rusijos prezidentui, kuris tuo metu buvo Sibire.

Tačiau to neįvyko. Rusijai tai buvo didžiulė nesėkmė“.

N.Malomužas mano, kad iš Donecko oro uosto gynėjų formuojasi atnaujintos Ukrainos kariuomenės elitas.

„Ten pirmą kartą nepriklausomos Ukrainos istorijoje kariai, kovodami su daug gausesnėmis priešo pajėgomis, sugeba įvykdyti kovinę užduotį“, – sakė generolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius