Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25 /22:31

Teroristai Slovjanske užgrobė autobusą su ESBO misija, muša vaikus

Slovjansko miestą užgrobę rusų diversantai bei vietos separatistai užgrobė autobusą, kuriuo važiavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) karinės misijos atstovai.
Prorusiški separatistai Slovjansko mieste
Rusų kariai ir separatistai Slovjanske / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Pasak jos, šiuo metu su teroristais vyksta derybos. Šiuo metu miestą užblokavo Ukrainos karinės pajėgos.

Anksčiau penktadienį Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad prarado ryšį su Donecko srityje esančia ESBO misija.

Naujienų agentūra „Unian“ praneša, kad įkaitais tapę diplomatai laikomi Slovjansko saugumo tarnybos pastate.

Prorusiški separatistai kol kas atsisako paleisti įkaitus, aiškindami, kad jie turi nedelsiant pasikalbėti su „Rusijos kompetentingais organais“.

Pranešama, kad autobusas, kuriuo važiavo 13 žmonių, nežinomųjų buvo sustabdytas prie įvažiavimo į Slovjanską. Tarp jų buvo 7 ESBO atstovai, 5 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai ir vairuotojas.

Pasak BNS, Slovjansko meru pasiskelbęs Viačeslavas Ponomariovas reporteriams sakė, kad tame autobuse buvo „šnipas“.

„Viduje buvo žmogus, kuris dirbo Ukrainos armijos štabo viršininkui. Jis yra šnipas“, -–sakė V.Ponomariovas. Paklaustas, ar jie buvo areštuoti, jis atsakė: „Nežinau. Su tuo dirba mano darbuotojai“.

Stebėtojų pagrobimas greit išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą, o Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas pareikalavo juos „nedelsiant paleisti“.

Vėliau ESBO patikslino, kad tarp sulaikytųjų nėra specialiosios ESBO misijos narių. ESBO pranešė, kad teroristai įkaitais paėmė karinės ESBO misijos atstovus, kurie atvyko Ukrainos valdžios kvietimu. Tarp jų yra keturi Vokietijos piliečiai ir po vieną Čekijos, Danijos, Lenkijos ir Švedijos atstovą.

Žiniasklaida taip pat praneša, kad separatistai Slovjanske sumušė vaikus. Pasak „Reuters“, vaikai sumušti dėl to, jog nufotografavo užkardą ir joje budėjusius separatistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius