-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teroristai žada: Donbase nuo šiandien nebeaidės šūviai

Rusijos remiami teroristai rytų Ukrainoje, nepaisydami paliaubų, praėjusią naktį vėl atakavo Ukrainos antiteroristines pajėgas, bet teroristų vadeiva Aleksandras Zacharčenka tikina, kad nuo spalio 11-osios, šeštadienio, teroristai laikysis „tylos režimo“.
Aleksandras Zacharčenka
Aleksandras Zacharčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Donecko oro uosto teroristams nepavyko užimti

Ukrainos rytuose separatistų valdomame Donecko mieste per praėjusią parą per apšaudymus žuvo trys žmonės, pranešė šio miesto merija.

„Dėl karinių veiksmų Donecke spalio 10 dieną žuvo trys civiliai, dar keturi sužeisti ir hospitalizuoti, – sakoma merijos pranešime. – Naktį iš spalio 10 i spalio 11 dieną nesiliovė Kuibyševo rajono apšaudymas. Sviediniams pataikius ir kilus gaisrams, apgadinti privatūs gyvenamieji namai“.

unian.net nuotrauka/Per apšaudymus Donecke trečiadienį žuvo 10 žmonių
unian.net nuotrauka/Per apšaudymus Donecke trečiadienį žuvo 10 žmonių

Prorusiškų separatistų kontroliuojamas Doneckas pastarosiomis kenčia nuo susišaudymų, bet pagrindinis mūšis tarp teroristų ir vyriausybės pajėgų vyko dėl netoli miesto esančio oro uosto.

Vadinamosios Donecko liaudies respublikos premjeras Aleksandras Zacharčenka pareiškė, kad nuo spalio 11 d., šeštadienio Donecko ir Luhansko liaudies respublikos įveda „tylos režimą“.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo rugsėjo 5 dienos, kai buvo pasirašytos paliaubos, žuvo daugiau kaip 300 žmonių. Ukrainos valdžia nurodo 118 žuvusių civilių ir karių, be separatistų patirtų nuostolių.

Ukrainos armija šeštadienį pranešė, kad jos pozicijos naktį buvo atakuotos Donecko ir Luhansko srityse.

„Tylos režimas“

Rusijos portalas mk.ru rašo, kad vadinamosios Donecko liaudies respublikos premjeras Aleksandras Zacharčenka pareiškė, kad nuo spalio 11 d., šeštadienio Donecko ir Luhansko liaudies respublikos įveda „tylos režimą“.

Tyla turi trukti 5 dienas, o po to esą separatistai, stebimi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovų, pradės atitraukinėti savo artileriją ir sunkiąją techniką iki sutartos ribos.

Kita savaitė – lemiama?

twitter.com/poroshenko nuotr./Petro Porošenka
twitter.com/poroshenko nuotr./Petro Porošenka

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį pareiškė, kad ateinanti savaitė Ukrainai yra labai svarbi. Pasak naujienų agentūros „Unian“, lankydamas antiteroristinėje operacijoje dalyvaujančius karius P.Porošenka pareiškė, kad su rusais dėl visko sutarta, dabar reikia žiūrėti, ar jiems pavyks nuraminti „banditus“, ar reikės ir ukrainiečiams padėti tai daryti.

Kitą savaitę planuojamas P.Porošenkos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas.

Penktadienį Donbaso separatistai pranešė su Kijevu pasirašę susitarimą, kuriuo nustatė apsišaukėliškų respublikų ribas. Ukrainos kontrolėje liko išvaduoti Slovjansko ir Kramatorsko miestai bei Mariupolio uostamiestį, į kurį kėsinosi separatistai.

Tiesa, Ukrainos kariškiai neigia bet kuriuos pranešimus apie susitarimą su separatistais užleisti jiems bet kurias teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius