Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 14 /12:12

Traukiasi sužeistas Luhansko teroristų vadeiva Valerijus Bolotovas

Teroristinės organizacijos „Luhansko liaudies respublika“ (LLR) vadeiva Valerijus Bolotovas – sužeistas. Šią informaciją paskelbė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“. Jis pats paskelbė dėl sužeidimų besitraukiantis iš pareigų.
Valerijus Bolotovas
Valerijus Bolotovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Sužeidimai man neleidžia deramai eiti užimamų pareigų“, – sakė pats sužeistasis, kuris save vadina „Luhansko liaudies respublika“ vadovu. Jo pareigas perims Igoris Plotnickis, kuris iki šiol buvo „gynybos ministras“.

Trečiadienį pranešta, kad sunkiai sužeistas dar vienas teroristų vadų –  Igoris Strelkovas (tikroji pavardė – Girkinas). Nors apie tai pranešė teroristų puslapis, vėliau jie šią informaciją ėmė neigti.

Pastarosiomis savaitėmis teroristų vadovybėje Rytų Ukrainoje įvyko daug pokyčių. Pasitraukė iki šiol save „Donecko liaudies respublikos“ premjeru pasiskelbęs Aleksandras Borodajus, prieš tai – anksčiau „prezidentu“ vadintas Denisas Pušilinas ir vienas iš vadeivų Igoris Bezleras, pravarde „Velnias“. 

Svarstoma, kad Rusija nori atsikratyti rankas krauju susitepusių vadeivų, kuriuos vis sunkiau sekasi kontroliuoti, o juos pakeisti savo specialistais, kurie padėtų likusiems sukilėliams ir diversantams ruoštis pogrindiniam karui.

Praėjusią savaitę Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad Rusijos Federacijos žvalgybos agentai ketina eliminuoti kai kuriuos teroristų vadus. Perimtuose pokalbiuose girdima, kaip teroristai šneka apie V.Bolotovą ir apie „licenciją“ jį nukauti.

„YouTube“ puslapyje paskelbtame pokalbio įraše vienas iš „LLR“ narių – sužeistas ir Kryme besigydantis užkardos komendantas Vasilijus Gončarovas (pravarde „Gončar“) – kalba su vienos kovos grupės vadeivų Ivanu. V.Gončarovas jam aiškina, kad yra sudarytas sąrašas asmenų, kurie yra laikomi nepatikimais. Tarp jų – ir V.Bolotovas.

VIDEO: SBU perimti pokalbiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius