Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina: lengviau atsikvėpti bus galima tik rugsėjį

Ukrainos karinėms pajėgoms iš separatistų atkovojant vieną miestą po kito, o Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovams kalbant, kad konfliktas gali pasibaigti per kelias savaites, Rusija vis tiek nesusitaiko su Ukrainos praradimu. Taip teigia politologas, Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Vytis Jurkonis.
Slovjansko gyventojai ukrainiečių karius pasitiko su vėliavomis rankose.
Slovjansko gyventojai ukrainiečių karius pasitiko su vėliavomis rankose. / Euromaidano paviešinta nuotrauka

„Visada reikia turėti omenyje, kad rugpjūtis – tai atostogų metas, kada dauguma tarptautinių organizacijų atostogauja. Prisiminkime ir 2008 metus, karą Gruzijoje. Tad be rugsėjo mėnesio aš tikrai nebūčiau ramus“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ pirmadienį sakė V.Jurkonis.

Jis pažymėjo, kad nors antiteroristinės operacijos eiga ir leidžia kalbėti apie sąlyginę sėkmę, bet mūšiai dar nesibaigė, jie vyksta Donecke, Luhanske, ir taip greitai viskas nesibaigs. V.Jurkonio teigimu, situacija Ukrainoje labiausiai priklauso nuo to, kiek kišis Rusija.

„Matėme ir šiąnakt, kad buvo tam tikros provokacijos Maidane, tad Maskvos rankos yra ilgos ir tai priklauso ne tik nuo Ukrainos pajėgų ir tarptautinio palaikymo, bet ir nuo Rusijos Federacijos elgesio“, – kalbėjo politologas.

V.Jurkonio teigimu, situacija Ukrainoje labiausiai priklauso nuo to, kiek kišis Rusija.

Jis pabrėžė, kad pastangos luošinti Ukrainą bus, jei ne karine prasme, tai socioekonomine, informacinio karo prasme. Pasak V.Jurkonio, Rusija tol vykdys tokią politiką, kol nebus ratifikuota Ukrainos asociacijos sutartis su Europos Sąjunga.

„Dėl Maskvos veiksmų ir bandymų pasakyti, kad paliaubos yra reikalingos – paliaubos buvo paskelbtos ir reakcijos iš tos antros pusės visiškai nebuvo, tik retoriniame lygmenyje. Iš Putino lūpų kalba apie paliaubas yra imitacija“, – teigė jis.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia: http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/07/07/ryto-espresso/34496

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius