Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ukrainą nuo Rusijos karo lauke gina ir moterys

Nors moterys nekviečiamos į Ukrainos karines pajėgas, uatoday.tv žurnalistų skaičiavimu, apie 14 tūkst. jų šiuo metu karo lauke Donbase. Dalis jų tiesiogiai dalyvauja kovose su ginklu rankose, dalis teikia medicininę pagalbą, verda maistą savanoriams. Kariaujančių moterų yra ir separatistų gretose.
Ukrainos moterys
Ukrainos moterys / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Karas

Su vyrais lengviau. Tu gali ant jų šaukti, net lengvai pliaukštelti, – sakė V.Kalimanas.

Nors oficiali Ukrainos kariuomenė savo gretose moterų karių neturi, tačiau jas noriai priima savanoriški kariniai junginiai. Vakarų Ukrainoje, Javorivo treniruočių stovykloje tarp frontui ruošiamų kariškių yra ir moterų.

Instruktorius Vladimiras Kalimanas teigia, kad moteris paruošti nėra taip paprasta kaip vyrus: „Su vyrais lengviau. Tu gali ant jų šaukti, net lengvai pliaukštelti. Visa tai padeda palaikyti tvarką. Ant moterų šaukti neišeina. Čia discipliną pirmiausia reikia palaikyti savo pavyzdžiu ir karine dvasia.“

Ukrainoje kariaujančios moterys
Ukrainoje kariaujančios moterys

Pernai spalio mėnesį Ukrainos Gynybos ministerija pripažino, kad karo veiksmuose dalyvauja apie 14 tūkst. moterų. Daugiau nei tūkstantis šiuo metu yra Donbase.

Anots karės Andželos Kosinovos, šiuo metu šalyje patriotinių nuotaikų pakilimas. Būtų gėda sėdėti namie, kai vyrai gina tėvynę.

Karo lauke moterims tenka prisitaikyti prie tų pačių sąlygų kaip ir vyrams. Daugelis moterų teigia, kad joms tenka dirbti dvigubai sunkiau nei fiziškai stipresniems vyrams. „Vien neperšaunama liemenė sveria apie 12 kilogramų. Dar 3,5 kilogramo sveria automatas. O aš pati sveriu apie 50 kilogramų“, – sakė karė Kateryna Makarenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius