Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina Rusijai: grąžinkite mūsų delfinus!

Kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, jie taip atėmė ir Ukrainos kovinius delfinus, kurie buvo dresuojami karinio jūrų laivyno okeanariume Sevastopolyje. Dabar Ukraina reikalauja, kad rusai juos grąžintų, rašo Reidas Stadishas iš „Foreign Policy“.
Delfinai
Delfinai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kariuomenės delfinai turi būti grąžinti mūsų šaliai taip pat, kaip Rusija grąžino ir atimtą Ukrainos karinę techniką“, – teigia Heničesko srities pietinėje Ukrainoje administracijos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Junusovas. 

Kariuomenės delfinai turi būti grąžinti mūsų šaliai taip pat, kaip Rusija grąžino ir atimtą Ukrainos karinę techniką

Birželio 21 d. Heničesko srityje atidarytas naujas delfinariumas, kuriame gali gyventi delfinai. 

Rusijos ambasada JAV, atsakydama į „Foreign Policy“ užklausą, el.laiške teigė nekomentuosianti, ar delfinai gali būti grąžinti Ukrainai.

Koviniai delfinai gali aptikti jūroje esančias kliūtis, rodyti kelią laivams, ieškoti minų, net pulti priešų narus. Rusijoje jie taip pat buvo panaudoti propagandos tikslais. Rusų valdžia pažadėjo, kad žinduoliais bus gerai pasirūpinta, jiems bus skirta didesnis finansavimas ir jau yra kuriamos naujos programos, kurios leis efektyviau naudoti delfinų savybes. 

Negana to, balandžio mėnesį Rusijos laikraštis „Izvestia“ išspausdino melagingą straipsnį, esą JAV karinis laivynas Juodojoje jūroje ketina dislokuoti 20 kovinių delfinų ir 10 jūros liūtų, kurie išbandytų naują techniką. „Izvestia“ straipsnyje net buvo sufabrikuota JAV karinio jūrų laivyno atstovo spaudai citata.

Šaltojo karo metu ir JAV, ir Sovietų Sąjunga vystė jūros žinduolių programas. Per Persų įlankos karą amerikiečių delfinai įlankoje buvo dislokuoti tam, kad apsaugotų JAV ir Kuveito laivus. JAV ir Rusijoje delfinų programos ir toliau vykdomos, tačiau Ukrainoje jai vis trūko finansavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius