Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 08 21 /16:22

Ukrainos kariai: jau kariaujame su Rusijos armija

Per mūšius Litugino rajone Luhansko srityje Ukrainos kariai iš teroristų atėmė karinę desantininkų mašiną, kuri priklausė Pskovo oro desantininkų divizijai. Ukrainiečiai taip pat turi vis daugiau įrodymų, kurie patvirtina, kad Donbase kaunasi Rusijos kariai, skelbia naujienų agentūra „Unian“. Ukrainos nacionalinės gvardijos atstovai ketvirtadienį taip pat pranešė, kad siunčia pastiprinimą Ilovaiske kovojantiems kariams, skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Konfiskuota karinė desantininkų mašina
Atimta karinė Rusijos desantininkų mašina / Romano Bačkalos nuotrauka

Papildyta 16:22 Rusijos humanitarinė pagalba Luhanską gali pasiekti penktadienį

Humanitarinę pagalbą iš Rusijos vežantys sunkvežimiai gali atvykti į Luhanską rugpjūčio 22 d. Apie tai pranešė Raudonojo kryžiaus vadovas Europoje ir Vidurio Azijoje Laurentas Corbazas, praneša naujienų svetainė gazeta.ru.

„Procedūros muitinėje jau pradėtos ir tikimės, kad kolona galės pajudėti rytoj“, - ketvirtadienį teigė L.Corbazas.

Jo teigimu, Tarptautinis Raudonojo kryžiaus komitetas padarė viską, kad Rusijos sunkvežimių kolona pasiektų tikslą.

Ankščiau pranešta, kad keturi sunkvežimiai iš Rusijos jau pasiekė Ukrainos pasienio patikros punktą

Papildyta 15.40 Pirmieji Rusijos sunkvežimiai kirto Ukrainos sieną

Į Ukrainos teritoriją įvažiavo pirmieji daug aistrų sukėlusios Rusijos humanitarinės pagalbos sunkvežimiai.

Ukrainos muitininkai pasienio punkte „Doneckas-Izvarino“ ketvirtadienį po pietų pradėjo tvarkyti pirmųjų keturių sunkvežimių dokumentus. Iš viso į Ukrainą beveik 300 sunkvežimių.

Įveikę muitininkų apžiūrą sunkvežimiai dar bus patikrinti Ukrainos pasieniečių. Pranešama, kad Rusijos siunčiama humanitarinė pagalba bus išdalyta Luhansko srityje.

Papildyta 15.32 Teroristai sušaudė pabėgėlių šeimą

„Ukrainskaja pravda“ pranešė, kad teroristai Luhansko srityje apšaudė pabėgėlių automobilį, yra žuvusiųjų.

„Tragedija įvyko vakar. Liudininkų teigimu, mašina buvo su didele balta vėliava, tačiau tai nesustabdė banditų, kurie šaudė iš Samsonovsko gyvenvietės pusės“, – paskelbė Ukrainos Saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrejus Lysenka.

Anot jo, automobiliu važiavo šeima su 5 metų vaiku. Vyras ir vaikas žuvo vietoje. Moteris mirė ant Ukrainos karo gydytojų rankų.
 

Papildyta 12:38 val. Į Ilovaiską siunčiamas pastiprinimas

Ukrainos nacionalinė gvardija nusiuntė pastiprinimą ir sunkiąją ginkluotę batalionui „Donbas“, kuris kovoja su prorusiškais teroristais Ilovaiske.

Kaip teigiama Nacionalinės gvardijos pranešime, bataliono „Donbas“ pastiprinimui bus atsiųsti kariai ir karinė technika iš kitų Ukrainos vietų.

„Šiuo metu į mūšių vietą siunčiama sunkioji ginkluotė – minosvaidžiai, granatsvaidžiai ir prieštankinės sistemos, zenitiniai kompleksai. Jėgų ir įrengimų kovai su teroristai turėtų užtekti“, – teigiama pranešime.

Atsiranda naujų įrodymų, kad Donbase kariauja Rusijos kariai

Apie iš diversantų atimtą karinę desantininkų mašiną savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė žurnalistas Leonidas Švecas: „Vaikinai prašė perduoti: kariaujam su Rusijos armija. Litugino rajone mūsiškiai paėmė karinę desantininkų mašiną, kurios numeris 275, ir kuri priklausė pirmajai Pskovo desantininkų parašiutininkų divizijai. Mašinoje rasti ir dokumentai“.

Socialiniuose tinkluose paplito nuotraukos, kuriose matomos Rusijos karių kreditinės kortelės ir asmens dokumentai.

Be to, ketvirtadienį taip pat buvo paskelbtos nuotraukos su iš Rusijos karių konfiskuota karine desantininkų mašina.

„Nuotrauka patvirtina tai, kas buvo pasakyta vakar vakare apie karinės desantininkų mašinos paėmimą iš rusų karių Litugino rajone, Luhansko srityje. Mašinos šoninis numeris 275, priklausė Pskovo divizijai“, – tinkle „Facebook“ rašė žurnalistas Romanas Bočkala ir pridūrė, kad pats bendravo su Ukrainos kariais, kurie paėmė į nelaisvę Rusijos desantininkus.

Žurnalistui parašė ir vienos Pskovo divizijoje tarnavusio kario žmona. Ji teigė, kad jos vyrą išsiuntė į Ukrainą „mokymams“ ir ji nebegalinti su juo susisiekti.

R.Bočkala teigia, kad atsiranda vis naujų įrodymų, jog Maskva į Rytų Ukrainą siunčia savo karius. Žurnalistui parašė ir vienos Pskovo divizijoje tarnavusio kario žmona. Ji teigė, kad jos vyrą išsiuntė į Ukrainą „mokymams“ ir ji nebegalinti su juo susisiekti.

Žurnalistas teigia, kad visus turimus įrodymus būtina kuo greičiau surinkti ir pademonstruoti užsienio valstybių atstovams bei perduoti tarptautinėms organizacijoms, kur jie bus tinkamai įvertinti.

„Kad ir kaip mes to nenorėtume, mes turime reikalą su pačiu tikriausiu Rusijos Federacijos karių įsiveržimu. Rusija privalo būti pripažinta agresore, o jos piliečiai pagaliau privalo nuspręsti kas jiems yra brangiau – giminaičiai ir artimi žmonės, kuriuos siunčia žūti į Ukrainą, ar išprotėjęs neūžauga, nusprendęs užkariauti visą pasaulį“, – savo mintis dėstė R.Bočkala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius