Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 16 /17:20

Ukrainos kontržvalgyba atskleidė Rusijos planą: nužudyti 100–200 žmonių ir įvesti kariuomenę

Rytų Ukrainoje veikiantys Rusijos GRU karinės žvalgybos diversantai rengiasi nužudyti kelis šimtus žmonių, o paskui į Ukrainos teritoriją įsiveržtų Rusijos kariuomenės daliniai.
Prorusiški kovotojai konfliktuoja su Ukrainos kariais
Prorusiški kovotojai konfliktuoja su Ukrainos kariais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai spaudos konferencijoje pareiškė vienas iš Ukrainos saugumo tarnybos kontržvalgybos vadovų Vitalijus Naida, pranešė „Ukrainskaja pravda“.

Įsakymas – žudyti

„Pagrindinis Ukrainos teritorijoje veikiančių Rusijos diversantų ir specialiųjų pajėgų dalinių tikslas yra situacijos destabilizacija“, – sakė jis.

„Dar daugiau – perimti diversantų pokalbiai liudija, kad šalis, kuri deklaruoja esanti broliška Ukrainai, savo specialiosioms pajėgoms iškėlė užduotį pralieti kraują mūsų miestų gatvėse“, – teigė V.Naida.

GRU karininkas Igoris Strelkovas, fotorobotas
GRU karininkas Igoris Strelkovas, fotorobotas

Mes turime užfiksavę pokalbių, kuriuose sakoma, kad reikia nužudyti 100-200 žmonių, o po pusantros valandos Ukrainos teritorijoje jau bus Rusijos kariuomenės tankai ir šarvuočiai.

„Mes turime užfiksavę pokalbių, kuriuose sakoma, kad reikia nužudyti 100–200 žmonių, o po pusantros valandos Ukrainos teritorijoje jau bus Rusijos kariuomenės tankai ir šarvuočiai“, – pareiškė vienas Ukrainos kontržvalgybos vadovų.

V.Naida tvirtino, kad rytų Ukrainoje diversijas vykdo 45-oji gvardijos žvalgybos brigada, kurios dislokacijos vieta – Kubinkos miestas Maskvos srityje.

„Tai tie Rusijos specnazo kariai, kurie užėmė Aukščiausiosios Rados ir Ministrų tarybos pastatus Kryme“, – pažymėjo jis.

V.Naida teigia, jog prorusiškų separatistų veiksmai koordinuojami iš penkių Rusijoje esančių žvalgybos centrų Krasnodaro krašte, Novorosijske bei Tuapsė mieste. Pasak V.Naidos, vienas iš tokių centrų yra Rostovo prie Dono mieste, kur glaudžiasi pabėgęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. V.Naida mano, kad V.Janukovyčių kontroliuoja Rusijos karinė žvalgyba.

Operacijai vadovauja I.Strelkovas  

V.Naida tvirtino, jog Ukrainoje veikiantiems diversantams įsakymus duoda GRU karininkas Igoris Strelkovas (jo šaukinys – „Strelok“), kuris vadovauja bandymams užimti administracinius pastatus Charkove, Nikolajeve, Chersone ir Odesoje.

„Per Rusijos ir Čečėnijos karą I.Strelkovas grobė čečėnus bei gabeno juos į Rusiją“, – sakė jis. I.Strelkovas itin patyręs diversantas, jam – 55-60 metų.

V.Naidos teigimu, dabar rytų Ukrainoje veikianti 45-oji brigada taip pat dalyvavo Rusijos karinėse kampanijose Čečėnijoje ir Gruzijoje.

„I.Strelkovas yra Krymo premjero Sergejaus Aksionovo karinis patarėjas. Į Ukrainos teritoriją jis atvyko vasario pabaigoje – kovo pradžioje, o balandžio pradžioje iš Maskvos gavo įsakymą pradėti plačią diversinę operaciją Donecko ir Luhansko regionuose“, – sakė V.Naida.

Anot jo, suderinti operacijos detalių I.Strelkovas iš pradžių vyko į Rostovą prie Dono, po to į Maskvą, o balandžio 12 d. su grupe diversantų slapta grįžo į Ukrainą ir pradėjo veikti. Šiuo metu I.Strelkovas pats vadovauja operacijai Slavianske.

V.Naida spaudos konferencijoje paviešino I.Strelkovo fotorobotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius