-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 17 /21:01

Ukrainos pajėgos atsikovoja iš teroristų strategiškai svarbius miestus

Ukrainos vyriausybės pajėgos užėmė vieną milicijos skyrių ir iškėlė ant jo nacionalinę vėliavą rytiniame Luhansko mieste, esančiame netoli sienos su Rusija ir nuo balandžio kontroliuojamame promaskvietiškų separatistų, sekmadienį pranešė vienas kariškių atstovas. Kariuomenė taip pat sėkmingai perima į savo kontrolę ir kitus miestus rytų Ukrainoje.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atnaujinta 21.01 val. Donecke intensyvūs mūšiai nebevyksta, tačiau situacija išlieka įtempta, pranešė miesto tarybos atstovai. Jie informavo, kad elektros tiekimas atnaujintas 10 tūkst. privačių namų. Vietos gyventojai raginami apsirūpinti geriamojo vandens atsargomis.

Tuo tarpu Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas paskelbė, kad prieš teroristus rytų Ukrainoje kaunasi 10 tūkst. karių. Jis taip pat pranešė, kad Luhansko srityje tęsiasi intensyvūs mūšiais su teroristais, sekmadienį buvo sužeisti keli ukrainiečių kariai. 

Atnaujinta 16.57 val. Ukrainoje per visą Antiteroristinės operacijos laikotarpį teroristai pagrobė 1009 žmones, informavo Ukrainos kariuomenės spaudos tarnyba. Vien šeštadienį buvo pagrobti 8 žmonės – po tris Luhansko ir Charkovo srityse, du – Donecko srityje. 

Atnaujinta 16.39 val. Keturi teroristai bandė pabėgti iš Donecko srities, persirengę šventikų drabužiais, praneša tsn.ua. Apie tokius teroristų planus Ukrainos karius įspėjo vietos gyventojai, tad planas neišdegė – bėglius sulaikė milicija. 

Atnaujinta 15.56 val. Ukrainos kariai į savo kontrolę perėmė Jasinavataja miestą, skelbia unian.net. Šiuo metu Nacionalinė gvardija mieste likviduoja likusias teroristų grupeles. 

Šis miestas turi svarbią strateginę reikšmę. Apie šią pergalę socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos prezidentas. „Ukrainos vėliava iškelta! Nacionalinė gvardija baigia atskrių grupių paieškas ir likvidaciją“.

Luhanske iškelta Ukrainos vėliava

„Vakar po mūšio... gyvenamajame Luhansko rajone pajėgos perėmė Žovtnevio (rajono) milicijos skyrių ir iškėlė ant jo Ukrainos vėliavą“, – sakė Andrijus Lysenka, omenyje turėdamas miesto šiaurės rytuose esantį rajoną.

Kaip skelbia unian.net, Ukrainos kariai puola ir Horlivkoje, Pervomaiske, Ilovaiske, Krasnyč Luč. Per parą Ukainos kariuomenė puolė 17 miestų ir gyvenviečių. 

Kijevas sekmadienį apkaltino Rusiją pasiuntus į Ukrainos rytinį regioną daugiau karinės technikos, įskaitant reaktyvinės artilerijos kompleksus.

Per pastarąją parą „viena karinės technikos kolona, įskaitant tris salvinės raketų ugnies kompleksus „Grad“, įvažiavo į Ukrainos teritoriją“ ir judėjo Luhansko srities pietinėje dalyje esančio Žemutinio Nagolčyko kaimo link, per spaudos konferenciją sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

Be to, Ukrainos oro erdvę 10 kartų pažeidė Rusijos bepiločiai lėktuvai, pridūrė A.Lysenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius