Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 01 /13:54

Ukrainos pajėgos atsitraukė iš Luhansko oro uosto

Ukrainos sienos apsaugos tarnyba sekmadienį pranešė, kad du jos patruliniai kateriai buvo atakuoti netoli Mariupolio uostamiesčio Azovo jūros pakrantėje. Pirmadienį ryte prasidėjo mūšis tarp Ukrainos desantininkų ir Rusijos tankų divizijos dėl Luhansko oro uosto kontrolės. Vėliau Ukrainos pajėgos atsitraukė iš pagrindinio oro uosto prie rytinio Luhansko miesto, kai gavo įsakymą tai padaryti, pirmadienį pranešė Ukrainos kariuomenės atstovas.
Ukrainos laivas
Ukrainos laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

13:54 val. Kateriai prie Mariupolio buvo apšaudyti iš zenitinių raketų

Ukrainos pasienio apsaugos kateriai prie Mariupolio buvo apšaudyti iš zenitinių raketų, skelbia naujienų agentūra „Unian“.

Apie tai pirmadienį susitikime su žurnalistais Kijeve pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrijus Lysenka.

„Vakar 15:10 val. Iš Bezimjanojo rajone esančių zenitinių raketų buvo apšaudyta prie Mariupolio esanti pasienio apsauga – kateriai „Grif“ ir „Kalkan“. Kateriai patruliavo trijų mylių atstumu nuo kranto. Kateryje „Grif“ kilus gaisrui, jis nuskendo. Į pagalbą atskubėjo kiti pasienio apsaugos kateriai ir išgelbėjo 8 jūrininkus, iš kurių 7 buvo sužeisti. Dar du pasieniečiai yra ieškomi“, – teigė A.Lysenka.

13:32 val. Ukrainos pajėgos atsitraukė iš Luhansko oro uosto

Ankstesniame kariškių pranešime buvo sakoma, kad Ukrainos oro desantininkai kaunasi su Rusijos tankų batalionu, mėgindami išlaikyti oro uostą, esantį prie Luhansko – prorusiškų separatistų tvirtovės netoli Rusijos sienos.

„Ukrainos kariai gavo įsakymą ir organizuotai atsitraukė iš Luhansko oro uosto bei Heorhijivkos kaimo, – žurnalistams sakė atstovas Andrijus Lysenka. – Sprendžiant iš smūgių tikslumo, (į juos) šaudo profesionalūs Rusijos ginkluotųjų pajėgų artileristai.“

A.Lysenka pridūrė, kad pastarąją parą žuvo septyni Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai.

Luhansko oro uostas ir Heorhijivka yra už kelių kilometrų į pietus nuo Luhansko.

11:33 val. Mūšis dėl Luhansko oro uosto tęsiasi 

Ukrainos kariai pirmadienį kovėsi su vienos Rusijos tankų divizijos daliniais rytiniame Luhansko mieste, pranešė Kijevas, toliau skelbdamas apie Maskvos tiesioginį kišimąsi.

„Mūšis tarp Ukrainos oro desantininkų ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų sustiprinto tankų bataliono tęsiasi, siekiant perimti kontrolę Luhansko oro uoste“, – kariuomenės atstovas Leonidas Matiuchinas parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos gynybos ministras Valerijus Heletėjus taip pat nurodė, jog Rusijos daliniai juda į kitus to regiono miestus, įskaitant didžiausią iš jų – Donecką.

„Informacija, kad ten esama Rusijos karių, buvo patvirtinta“, – sakė jis.

„Kovojame su Rusija, ir būtent Rusija sprendžia, kad nutiks Donbase“, – jis sekmadienio vakarą sakė televizijai „Inter“, vartodamas neformalų Donecko ir Luhansko regionų pavadinimą.

„Mes rengiame derybas ne su teroristais, o su Kremliaus atstovais“, – pareiškė V.Heletėjus.

10:18 val. Ukrainos kariai kariauja dėl Luhansko oro uosto

Kijevas pranešė, kad Ukrainos kariai kariauja su Rusijos tankų divizija dėl Luhansko oro uosto kontrolės, skelbia news.liga.net.

Mūšyje Ukrainos desantininkai kaunasi prieš Rusijos karinių pajėgų tankų batalioną, skelbiama antiteroristinės operacijos (ATO) paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos pasienio kateriai atakuoti netoli Mariupolio

„Patvirtiname, kad buvo apšaudyti du sienos apsaugos tarnybos kateriai netoli Mariupolio“, – vienas Donecko srities sienos apsaugos tarnybos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Mariupolis, didelis pramonės miestas, turintis apie 500 tūkst. gyventojų, yra maždaug už 50 kilometrų nuo Rusijos sienos ir maždaug už 35 kilometrų nuo Novoazovsko miesto, kurį užėmė prorusiški sukilėliai.

Novoazovsko naujienų portalas „0629“ citavo vietos valdžios vadovą Olehą Sydorenką, jog abiejuose kateriuose per ataką buvo žuvusiųjų ir sužeistųjų.

Kijevas teigia, kad Rusijos pajėgos padeda sukilėliams vykdyti naujausią puolimą prie Azovo jūros pakrantės, o Mariupolio valdžia paragino gyventojus padėti ginti miestą.

Sienos apsaugos tarnyba negalėjo patvirtinti pranešimų, kad jos laivai buvo paskandinti Rusijos oro pajėgų, taip pat neturėjo informacijos apie galimas aukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius