Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26 /18:26

Ukrainos pasienyje – 100 pasirengusių įsiveržti Rusijos tankų ir šarvuočių

Teroristų grupuotės mėgina ištrūkti iš Ukrainos pajėgų apsiausto Donecko. Tuo tarpu Ukrainos pasienyje rusai sutelkė 100 pasirengusių įsiveržti tankų ir šarvuočių.
Situacija Rytų Ukrainoje (08 26)
Situacija Rytų Ukrainoje (08 26) / slovoidilo.ua iliustr.

18.26 val. Iš apsiausto Donecko mėgina išsiveržti teroristai

Teroristų grupuotės mėgina ištrūkti iš Ukrainos pajėgų apsiausto Donecko, teigia Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrijus Lysenka.

„Donecke teroristai ir toliau apšaudo civilius. Priemiesčiuose tęsiasi atakos, o teroristai stengiasi išsiveržti iš “žiedo„, kuriuo Ukrainos pajėgos yra apsupę miestą“, – teigė jis.

17.57 val. Pasienyje – 100 pasirengusių įsiveržti Rusijos tankų ir šarvuočių

Rusija prie sienos Ukraina yra sutelkusi apie 100 karinės technikos vienetų, kurie pasirengę bet kada įvažiuoti į Donbasą, rašo naujienų agentūra „Unian“.

Tai Kijeve spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrijus Lysenka.

„Pasienyje su Ukraina, netoli Gukovo, yra apie 100 karinės technikos vienetų, įskaitant tankus, pėstininkų kovos mašinas, sunkvežimius, „Grad“ sistemas. Panašu, kad jie ketina visa tai siųsti į Ukrainą“, – teigė A.Lysenka.

„Pasienyje su Ukraina, netoli Gukovo, yra apie 100 karinės technikos vienetų, įskaitant tankus, pėstininkų kovos mašinas, sunkvežimius, „Grad“ sistemas. Panašu, kad jie ketina visa tai siųsti į Ukrainą“, – teigė A.Lysenka.

Keturi Ukrainos pasieniečiai žuvo per Rusijos surengtą sraigtasparnių ataką

Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka antradienį pranešė, kad Rusijos sraigtasparniai Mi-24 ankstesnę dieną atakavo vieną ukrainiečių pasienio postą Luhansko regione, o per tą išpuolį žuvo keturi pasieniečiai.

„Vakar Krasnatalovkos pasienio poste Rusijos sraigtasparniai Mi-24 atakavo Ukrainos pasieniečius. Per tą ataką žuvo keturi pasieniečiai, dar trys buvo sužeisti“, – A.Lysenka sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Situacija rytų Ukrainoje išlieka įtempta, teroristai mėgina smogti keliomis kryptimis. Šiuo metu teroristai stengiasi prasiveržti nuo Rusijos sienos Luhansko link. Įtempčiausi mūšiai vyksta į šiaurę nuo miesto.

Tačiau stipriausias pajėgas teroristai metė bandydami prasiveržti prie Mariupolio. Rusijos artilerija intensyviai apšaudo  Novoazovsko miestą.

Sudėtinga situacija išlieka ir Ilovaiske. Čia Ukrainos pajėgas laiko apsupę teroristai, tačiau, kaip informavo tsn.ua, remdamiesi šaltiniais batalione „Donbas“, jokios panikos nėra, vyksta karių persigrupavimas.

Vien per pastarąją parą Ukrainos kariai su teroristais susikovė 30 mūšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius