Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos rytuose žuvo Rusijos televizijos „Pervyj kanal“ operatorius

Vieno Rusijos televizijos kanalo žurnalistas buvo nušautas rytų Ukrainoje, kur promaskvietiški teroristai kaunasi su vyriausybės pajėgomis, pirmadienį pranešė reporterio darbdaviai.
Anatolijus Klianas
Anatolijus Klianas / 1tv.ru nuotr.

68 metų televizijos Pirmojo kanalo „Pervyj kanal“ operatorius Anatolijus Klianas kūrė reportažą apie teroristus, veikiančius netoli vieno Ukrainos karinio dalinio neramioje Donecko srityje, kai kariai pradėjo šaudyti, nurodė televizija.

„Šią naktį Donecke žuvo mūsų kolega – Pirmojo kanalo operatorius Anatolijus Klianas, – sakoma televizijos pranešime. – Tragedija įvyko netoli vieno karinio dalinio, kur filmavimo grupė atvyko kurti įprasto reportažo.“

Nepatvirtintuose pranešimuose nurodoma, kad reporteris buvo pašautas į pilvą.

Pranešime nurodoma, kad žurnalistai lydėjo grupę karių motinų, kurios buvo vežamos prie to dalinio „susitikti su savo sūnumis ir išsivežti juos namo“.

Autobusas, kuriuo važiavo tos moterys ir žurnalistai, atsitraukė, kai buvo apšaudytas, artėdamas prie bazės. A.Klianas žuvo, kai grupė žmonių buvo vėliau apšaudyti iš automatų, išlipę iš autobuso, nurodė Pirmasis kanalas.

Rusija pareiškė protestą dėl jos žurnalistų gyvybes nusinešusių incidentų, ragindama Kijevą sustabdyti karines operacijas Donecke ir Luhansko srityje, kur separatistai užėmė vyriausybinius pastatus ir ginklų sandėlius.

Birželio 17 dieną vienas Rusijos valstybinės televizijos korespondentas ir garso operatorius žuvo nuo minosvaidžių ugnies per susirėmimus netoli Luhansko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius