Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 08 22 /14:08

Teroristai numušė Ukrainos sraigtasparnį, įgula žuvo

Ilovaiske – intensyvūs Ukrainos karių ir savanorių susirėmimai su prorusiškais teroristais, kurie apšaudo iš „Grad“ sistemų ir minosvaidžių. Savanorių bataliono vadas teigia, kad teroristų gretose – daug Rusijos reguliariosios armijos karių. „Tai jau yra reali karinė invazija“, – pažymėjo jis.
Situacija Ukrainoje (08-22)
Situacija Ukrainoje (08-22) / mediarnbo.org nuotr.

14.08 val. Per pastarąją parą Luhansko ir Donecko apskrityse žuvo 4 Ukrainos kariai, dar 23 buvo sužeisti.

13.15 val. Teroristai numušė Ukrainos sraigtasparnį

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos teigimu, teroristai numušė ukrainiečių sraigtasparnį „Mi-24“, įgula žuvo, praneša Unian.net.

Tai padaryta rugpjūčio 20 dieną, Lugansko srityje netoli Georgijevkos gyvenvietės vykdant karinę operaciją. Sraigtasparnis buvo numuštas, o keturi įgulos nariai žuvo.

9.45 val. Savanorių bataliono vadas: Ilovaiske – jau reali Rusijos karinė invazija

Teroristų gretose – jau ir daug Rusijos reguliariosios armijos karininkų, rašo naujienų agentūra „Unian“.

Savanorių bataliono „Donbasas“ vadas Semenas Semenčenka apie tai paskelbė „Facebook“ tinkle. Pasak jo, pagrindinius Ukrainos karių „taškus“ Ilovaiske teroristai jau apšaudė, todėl didelė dalis karių sužeisti. Penki sužeistieji buvo sraigtasparniu išgabenti į Dniepropetrovską.

Tai jau yra reali karinė invazija, – pažymėjo bataliono vadovas

Anot S.Semenčenkos, kairėje Ilovaisko pusėje – antiteroristinę operaciją vykdančios Ukrainos pajėgos, dešinėje – beveik dvigubai daugiau teroristų. 

„Daugiau kaip pusė jų – karininkai ir kariai iš Rusijos Federacijos. Kai kurie – su uniformomis. Jie veikia ne pavieniui, o grupėmis. Tai jau yra reali karinė invazija“, – pažymėjo bataliono vadovas.

„Kovos tampa vis įnirtingesnės. Vakar atrėmėme tankų atakas. Nereikia jų bijoti – jie dega kaip žvakės“, – pažymėjo S.Semenčenka.

9.27 val. Teroristai ir Rusijos samdiniai panikuoja

Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos Snežno rajone sunaikino 11 salvinių mašinų „Grad BM-21“, 3 tankus, ir 5 pėstininkų kovos mašinas. Apie tai pranešė ATO spaudos centras savo socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

„ATO pajėgos toliau puola. Priešas patyrė nemenką nuostolį. Pagal preliminarius skaičiavimus, žuvo daugiau nei 100 Rusijos samdinių. Kiek žinome iš pasiklausytų radijo pokalbių, dėl minėtų praradimų priešai panikuoja“, – rašoma žinutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius