Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo įraše – Ukrainos karių prasiveržimas iš apsupto Ilovaisko miesto

Ukrainos kariuomenė atsitraukė iš dar kelių gyvenviečių, Rusijos kariams vis labiau spaudžiant. Tuo tarpu internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ukrainiečių kariai prasiveržia iš teroristų apsupto Ilovaisko miesto, praneša unian.net.
Ukrainiečių karys
Ukrainiečių karys / Nuotr. iš „YouTube“

Internete pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip būrio „Dnepr-1“ kariai prasiveržia iš teroristų apsupto Ilovaisko miesto. Šį vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ patalpino žurnalistas Artiomas Ševčenko. Šiame įraše matyti, kaip kariai veržiasi į juos pasipilant šūviams. Ukrainiečių karys prasiveržimo metu sako, kad jie apšaudomi, nors rusų kariai buvo informuoti, jog automobilyje kolonoje yra sužeisti į nelaisvę pakliuvę Rusijos kariai. 

VIDEO: Prasiveržimas iš Ilovaisko

Tuo tarpu karinių-politinių tyrimo centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas pranešė, kad ukrainiečių kariai pasitraukė iš kelių gyvenviečių. „Mes traukiamės, - pranešė jis. - Tačiau aš nevertinčiau atsitraukimo fakto kaip pralaimėjimo. Kur kas svarbiau šioje situacijoje kita. Jeigu mūsų vadovybė atitraukia karius tik tam, kad šie nepatektų į jų apsuptį ir tam, kad pergrupuotų (o tai oficiali versija) – tai nėra tragedija, o būtinas sprendimas, be kurio negalima toliau pulti“. 

Jis sako, kad bet kuriuo atveju tiesa netrukus paaiškės, tačiau pripažįsta, jog, jo asmenine nuomone, priežasčių optimizmui yra nedaug. D.Tymčiukas teigia, kad Ukrainos kariuomenė jau įsitikino, jog Rusijos kariuomenė kur kas geriau pasirengusi kariauti nei teroristai. 

Skelbiama ir tai, kad teroristai bandė iš jų kontroliuojamo Novoazovsko pusės prasiveržti į Mariupolį. Teroristų ataką pavyko atmušti. Mieste ir toliau renkami savanoriai ginti Mariupolį – manoma, kad prieš šį miestą artimiausiu metu bus mestos didelės pajėgos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius