Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidmantas Balkūnas: kas pravirkdo karo konfliktų užgrūdintą fotografą?

„Fotožurnalistika yra gyvenimo būdas, ir tas gyvenimo būdas – ne kiekvienam“, – sako 15min fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas, apie savo darbo ypatumus papasakojęs dokumentiniame filme „Fotografija be dirbtinių šypsenų“.
Fotožurnalisto darbo kasdienybė
Fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas

Ką reiškia būti žurnalistu karo lauke? O kokie yra fotožurnalisto darbo ypatumai Lietuvoje? Ką jaučia fotožurnalistas, kai tenka fotografuoti vaiko ką tik netekusią motiną? Apie tokią patirtį televizijos žurnalistės Aušros Šiaulytės filme „Fotografija be dirbtinių šypsenų“ pasakoja V.Balkūnas.

„Tu atvažiuoji, padarai savo darbą ir išvažiuoji, o tiems žmonėms teks toliau gyventi su savo skausmu“, – tai ne vienintelė V.Balkūno mintis, kuri leis į fotožurnalistiką pažvelgti kitaip“, – tikina šiemet Žurnalistikos studijas baigusi A.Šiaulytė, šiuo metu dirbanti LNK televizijoje. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Aušra Šiaulytė
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Aušra Šiaulytė

„Beveik prieš metus įsivėliau į keistą avantiūrą. Dar būnant Ukrainoje su manimi susisiekė Aušra Šiaulytė ir paklausė, ar aš negalėčiau pagelbėti jai kuriant filmą apie fotožurnalistiką ir jai papasakoti apie savo darbą. Kadangi ši tema man yra, švelniai tariant, artima širdžiai – sutikau. Tačiau tik įpusėjus sužinojau, kad kalbinamas būsiu tik aš vienas“, – prisipažįsta V.Balkūnas, per savo karjerą pelnęs 6 „Auksinius kadrus“, kuriais kasmet apdovanojami Lietuvos spaudos fotografai.

Kviečiame įvertinti fotografo V.Balkūno darbą ir A.Šiaulytės filmą.

VIDEO: Filmas apie Vidmantą Balkūną „Fotografija be dirbtinių šypsenų“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius