Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus padangėje – naikintuvų lydimas didžiausias NATO žvalgybos orlaivis

Penktadienį Lietuvos žmones su Nepriklausomybės atkūrimo – Kovo 11-osios – švente skydžiu virš Vilniaus, jei oras bus palankus apie vidurdienį, pasveikins NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos (angl. Airborne Warning and Control System, AWACS) orlaivis E-3A AWACS.
Orlaivis E-3A AWACS
Orlaivis E-3A AWACS / KAM nuotr.

Kaip teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime, kartu su juo praskris ir du NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių Ispanijos karinių oro pajėgų Šiauliuose dislokuoti naikintuvai „Eurofighter Typhoon“.

Tai bus specialus NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos orlaivio, skraidančio radaro, vadinamojo „ NATO akimis ore“, skrydis į Lietuvą ir dalis Kovo 11-osios renginių.

Iš nuolatinės dislokacijos vietos NATO oro bazėje Geilenkirchene (Vokietija) atskridęs orlaivis po skrydžio virš Lietuvos pasuks toliau vykdyti jam skirtų užduočių. Šiuo metu NATO oro policijos jau 40-jai sąjungininkų rotacijai Baltijos šalyse vadovauja Ispanija. Nuo šių metų pradžios su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ jie misiją vykdo iš Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, o Belgijos kariai su keturiais naikintuvais F-16 oro policijos misijos sustiprinimą vykdo iš Estijos karinių oro pajėgų bazės Amaryje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius