Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš Baltijos šalių – NATO lėktuvų pratybos

Gegužės 27-28 dienomis Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos oro erdvėje vyksta 18-a NATO Karinių oro pajėgumų treniruotė Baltijos regione (angl. BRTE XVIII). Pagrindiniai treniruotės veiksmai vyksta Latvijoje.
NATO lėktuvai
NATO lėktuvai / KAM arch./Thomo Dillschneiderio nuotr.

Baltijos regiono Karinių oro pajėgų treniruotėje pagrindinis dėmesys skiriamas NATO šalių oro operacijų kontrolės gerinimui. Šioje treniruotėje prie nuolatinių trijų dalyvių Lietuvos, Latvijos ir Estijos prisijungė ir NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Jungtinės Karalystės karališkųjų oro pajėgų naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ ir Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai Mig-29.

Pagrindinis šių mokymų tikslas – tęsti Baltijos valstybių Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro pajėgų integraciją į bendrą NATO sistemą ir tobulinti bendrųjų oro operacijų valdymą bendradarbiaujant su kitomis šalimis.

Baltijos regiono karinių oro pajėgų treniruotę jau penkerius metus organizuoja NATO Jungtinė oro pajėgų vadavietė Ramšteine ir Bendrasis oro operacijų centras Uedeme (Vokietija).

Alfredo Pliadžio nuotr./NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse kontingentų pasikeitimo ceremonija
Alfredo Pliadžio nuotr./NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse kontingentų pasikeitimo ceremonija

Paprastai per metus Baltijos šalių oro erdvėje vyksta trejos tokios treniruotės. Pirmosios ir trečiosios metu NATO oro policijoje Baltijos šalyse dalyvaujantys kontingentai koordinuoja savo veiksmus su sąjungininkų ir partnerių karinėmis oro pajėgomis. Antrosios treniruotės metu žemės ir oro padaliniai tobulina ryšio procedūras.

Šia treniruote siekiama pademonstruoti NATO įsipareigojimus kolektyviniam saugumui, sąjungininkų solidarumą ir pasitikėjimą. Tai ir galimybė NATO valstybėms ir partnerėms dirbti ir treniruotis kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius