Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 09 /13:35

Ministrų kabinetas sutarė dėl papildomų lėšų krašto apsaugai, biudžeto deficitą siūloma didinti 20 mln. litų

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad pasitarime pirmadienį apsispręsta dėl papildomų lėšų krašto apsaugai. Pagal pataisas, kurios bus teikiamos Seimui, 2014 metų valstybės biudžeto deficitas didėtų 20 mln. litų.
Lietuvos valstybei priesaiką davė 86 kariuomenės naujokai
Lietuvos valstybei priesaiką davė 86 kariuomenės naujokai / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vyriausybės pirmadienio pasitarime preliminariai nuspręsta teikti Seimui 2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo pataisas, kuriomis 65 mln. litų didinamos prognozuojamos pajamos iš akcizų ir siūloma papildomai krašto apsaugai numatyti 85 mln. litų asignavimų.

„Pajamų iš akcizų prognozė tikslinama atsižvelgiant į nuo praėjusių metų paskutiniųjų mėnesių pagerėjusį akcizų surinkimą, kurį įtakojo sparčiau augę tabako gaminių, kai kurių alkoholinių gėrimų ir, tikėtina dėl sugriežtintos įvežamų degalų, esančių transporto priemonėse, kontrolės, dyzelinių degalų pardavimai“, – aiškina Krašto apsaugos ministerija.

Dar 45 mln. litų planuojama gynybai papildomai skirti iš Privatizavimo fondo.

„Šiandien mes priėmėme tokį sprendimą panaudoti dalį lėšų, kurios susikaupė ir Privatizavimo fonde, ir dalį lėšų, kurios kaupiasi dėl geriau surenkamo akcizo, – juos paskirti krašto apsaugos finansavimui“, – žurnalistams po apsitarimo sakė ministras.

J.Olekas kartojo, kad šiemet gynybai papildomai bus skiriama 130 mln. litų.

„Jau esame sakę, kad planuojame 130 mln.“, – pirmadienį teigė jis.

Praėjusią savaitę ministras žurnalistams sakė, kad 45 mln. litų iš Privatizavimo fondo krašto apsaugos sistemos biudžetą turėtų papildyti jau birželį.

Lietuva krašto apsaugai šiuo metu skiria mažiau nei milijardą litų, arba 0,8 proc. bendrojo vidaus produkto. Pagal šį rodiklį, blogiau savo gynybą NATO finansuoja tik Liuksemburgas. Politinės partijos pavasarį pasirašė susitarimą, kuriuo įsipareigojo nuosekliai didinti krašto apsaugos finansavimą, kad 2020 metais jis pasiektų 2 procentus bendrojo vidaus produkto. 

Šiais metais biudžete šalies gynybai numatyta skirti 981 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius