Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Žvejų nuotykis Baltijos jūroje: nevaldoma valtis dreifavo 4,5 jūrmylės nuo kranto

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras trečiadienį pradėjo specialią dviejų žvejų gelbėjimo operaciją, tačiau netrukus į bėdą patekusiems žvejams patiems pavyko paleisti motorinės valties variklį ir be kariškių pagalbos grįžti į krantą.
"Sūduvis"
Laivas M52 „Sūduvis“ iš gelbėjimo operacijos buvo atšauktas. / Karinių jūrų pajėgų nuotr.

Žvejų ir žūklės naujienos – „Facebook“ grupėje „Žūklės laimikis“.

Trečiadienį 11.38 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojo gavo pranešimą, kad ties Būtinge į jūrą su gumine motorine valtimi (su pakabinamu varikliu) išplaukusiems dviem žvejams nepavyksta paleisti variklio. Tuo metu jie buvo nutolę 4,5 jūrmylės nuo kranto ir dreifavo Vakarų pusėn tolyn į jūrą.

Reaguojant į pagalbos pranešimą KJP vadovybė davė leidimą tuo metu jūroje buvusiam KJP laivui M52 „Sūduvis“ pradėti žvejų gelbėjimo operaciją. Tačiau po 12.00 val. iš VSAT Pakrančių apsaugos budėtojo buvo gautas pranešimas, kad žvejams valties variklį pavyko paleisti patiems ir jie grįžo Šventosios uostą.

Laivas M52 „Sūduvis“ iš gelbėjimo operacijos buvo atšauktas.

JGKC nuotr./Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras
JGKC nuotr./Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras – Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų padalinys, savo veiklą pradėjęs 2009 m. sausio 1 d. Šio centro uždaviniai yra organizuoti, koordinuoti ir vadovauti žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams paieškos ir gelbėjimo rajone, taip pat organizuoti, koordinuoti ir vadovauti naftos, kenksmingų medžiagų išsiliejimų ir kitų teršimo incidentų likvidavimo darbams jūros rajone, pažymima Karinių jūrų pajėgų civilių ir karių bendradarbiavimo vyresniojo specialisto seržant Audriaus Vitkausko trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius