Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 23

Diena pavėluoto daugiabučio remonto Kaune kaina – lietaus užlieta laiptinė

Pirmadienio vakarą Kaune prasidėjęs lietus Krėvės prospekto daugiabučio gyventojų naktį pavertė bemiege. Trūkęs lietaus vamzdis užpylė butus ir laiptinę.

Vėlų vakarą 15min redakcija sulaukė kauniečio Domo skambučio. Vyras teigė, kad penkių aukštų daugiabutyje prakiuro lietaus vandenį surenkantis vamzdis. Vanduo pradėjo bėgti į butus, užpylė laiptinę, elektros skaitiklius, rozetes. Nesulaukę pagalbos iš namo administratorių gyventojai nusprendė apie problemą prabilti viešai.

Pirmadienį, prasidėjus lietui gyventojai pastebėjo įsisenėjusią problemą – per sienas pradėjo bėgti vanduo. Pagalbos jie kreipėsi į daugiabučio administratorių – „Dainavos būstą“. Atvykę meistrai pareiškė, kad priemonių atlikti tokiam remontui jie neturi, tiesa, penktame aukšte esančiame bute vamzdį kiek aptvarkė užpildami ant jo specialaus mišinio.

Netrukus po to, meistrai sėdo į automobilį ir išvyko. Žemesnių aukštų gyventojai dar mėgino juos vytis reikalaudami sutvarkyti ir žemesniuose aukštuose bėgantį vandenį, tačiau to jiems padaryti nepavyko. Praradę viltį gyventojai net kreipėsi į policiją, tačiau ir ši buvo bejėgė – priversti dirbti meistrų negali. Į policiją kreipėsi ir meistrai, gyventojai trumpam buvo užtvėrę kelią, neleisdami jiems išvažiuoti.

Vandeniui pradėjus bėgti per elektros skaitiklius ir rozetes žmonės apsisprendė atjungti name elektrą – gyvybė svarbiau už laikinus nepatogumus. Tačiau ir to padaryti jiems nepavyko.

Paskambinus elektros tiekėjui, operatorė paaiškino, kad norint atjungti elektrą daugiabučiame name, turi būti pateiktas namo administratoriaus prašymas. Namo administratorius tą daryti atsisakė.

Įmonės atstovas Paulius Ugianskis, 15min informavo, kad avarinės tarnybos brigadoje buvo profesionalus elektrikas, kuris įvertino situacijos pavojingumą. Neatjungti elektros buvo jo sprendimas.

„Jau nuo liepos mėnesio buvo skambinama ir sakoma, kad yra problemų su šiuo vamzdžiu. Jie nieko nedarė iki dabar, kai atsitiko ši nelaimė“, – apmaudo neslėpė kauniečiai.

Labiausiai gyventojams apmaudu dėl to, kad pasak jų vilkinamas remontas pasibaigė katastrofa – buvo kilusi reali grėsmė būti nutrenktiems elektros, o namuose esantis turtas sulietas vandeniu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietus užlieji daugiabučio laiptinę
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietus užlieji daugiabučio laiptinę

Vamzdžio keitimas kitą rytą

Susisiekus su namą administruojančios įmonės atstovu, 15min sulaukė raštiško įmonės paaiškinimo dėl naktį kilusio incidento.

„„Dainavos būstas“ apgailestauja dėl vakar įvykusio incidento. Šiuo metu atliekame vidinį įmonės patikrinimą dėl avarinės tarnybos veiksmų. Dar kartą atsiprašome gyventojų dėl patirtų nepatogumų. Įvertinę visas aplinkybes, apie tyrimo eigą informuosime gyventojus ir imsimės visų veiksmų, kad panaši situacija daugiau nepasikartotų. Šiuo metu avarija sėkmingai lokalizuota, nuo pirmo iki penkto aukšto pakeistas senas lietaus nuvedimo stovas.

Priminsiu, jog šio namo lietaus nuvedimo stovas buvo itin prastos būklės, todėl pagal planą ir suderinimą su gyventojais jis turėjo būti pradėtas tvarkyti šios dienos rytą. Deja, vakar vėlai vakare suintensyvėjo stovo vandens protėkis, todėl įvyko avarija, kuri, kaip jau minėjau, jau lokalizuota. Pabrėšiu, jog avarinė tarnyba vakar bandė operatyviai lokalizuoti avariją, tačiau dėl gedimo sudėtingumo to padaryti tuo metu negalėjo“, – rašoma įmonės atsiųstame laiške.

VIDEO: Trūkęs lietaus surinkimo vamzdis užliejo kauniečių laiptinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius